Doe mee met YES!Junior Company of De circulaire leeromgeving

Neem contact op

Maak van jouw leerlingen échte ondernemers

Wil je graag aan de slag met het thema ondernemerschap in de klas, maar weet je niet precies hoe? Wij hebben drie hele mooie programma’s voor het voortgezet onderwijs die je gemakkelijk in bijvoorbeeld de les (bedrijfs)economie implementeert of kunt inzetten voor het profielwerkstuk.

Tijdens de programma’s gaan jouw leerlingen aan de slag met ondernemende vaardigheden, zoals samenwerken, creativiteit, initiatief nemen en zelfvertrouwen. Naast de programma’s is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan onze evenementen die docenten en leerlingen als heel waardevol ervaren!

agsdix-fas fa-check

Aan de slag met ondernemerschap in de klas

agsdix-fas fa-check

Kortlopende en langlopende programma's

agsdix-fas fa-check

Online leeromgeving met veel extra faciliteiten

YES!

Onderbouw vmbo/havo/vwo

Leerlingen leren in 10 lessen samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken en verantwoording afleggen. Ze doen financiële kennis op, brengen theorie in praktijk en ervaren zelf wat ondernemerschap inhoudt.

Junior Company

Bovenbouw vmbo/havo/vwo

Leerlingen richten tijdens Junior Company in teams een eigen bedrijf op en runnen dit één schooljaar. Ze verdelen o.a. functies, brainstormen over een product of dienst, maken een ondernemingsplan en gaan ook echt verkopen.

Social Innovation Relay

Bovenbouw vmbo/havo/vwo

Leerlingen krijgen de kans om een concept te ontwikkelen waarmee ze een sociaal of ecologisch probleem aanpakken en dat een steentje bijdraagt aan een betere wereld! Met dit project geef je op een actieve en inspirerende manier invulling aan het vak burgerschap.

De circulaire leeromgeving

Bovenbouw vmbo/havo/vwo

Met de e-learning van het European Institute for Innovation and technology laat je leerlingen in 2/3 dagen kennismaken met dé vaardigheden die ze nodig hebben voor deze toekomst. De aanpak is hands-on en gericht op het stimuleren van competenties die aansluiten bij DigComp, EntreComp en GreenCompDaarnaast  is er een extra stimulans  voor meisjes om mee te doen. 

Gastles Ondernemers voor de Klas

Onderbouw en bovenbouw vmbo

Boek een gratis gastles van een ondernemer. Waarom leren uit boeken als het rechtstreeks van experts kan komen? Een succesvolle ondernemer neemt echte verhalen met zich mee.

Peter van Westen
Docent Christelijke Scholengemeenschap Walcheren
YES! zit goed in elkaar en we krijgen fijne ondersteuning van de Regio-aanvoerder. De leerlingen komen er op een speelse manier achter wat ondernemen is en wat er allemaal bij het opzetten van een bedrijf komt kijken.
Danique Andringa
Alumnus Junior Company & mede-eigenaar Blijbaantje

Junior Company is ontzettend leuk en heel waardevol. We hebben veel van onze deelname geleerd, zoals presenteren, bedrijven benaderen en samenwerken. Ook zijn we zelfverzekerder geworden, we durven nu sneller op mensen af te stappen.

Patrick Fränzel
Docent VeenLanden College Mijdrecht
Met Junior Company gaan jongeren écht ondernemen. Het is geen simulatie, maar het echte werk. Door Junior Company in te zetten op school ontwikkelen jouw leerlingen op jonge leeftijd belangrijke vaardigheden.

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon iets doorgeven?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over onze programma’s voor het voortgezet onderwijs?

Vul onderstaand formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.