Ondernemers voor de klas

Neem contact op

Laat je leerlingen in contact komen met inspirerende ondernemers

Met het twee uur durende programma Ondernemers voor de klas, brengen we jongeren in contact met ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Via gastlessen worden jongeren geïnspireerd en gemotiveerd om hun talenten te ontdekken en ondernemende vaardigheden te ontwikkelen.

Schrijf je direct in voor de gratis gastles en help de volgende generatie ondernemers inspireren.

agsdix-fas fa-check

Deze gastles vindt plaats in schooljaar 2023-2024.

agsdix-fas fa-check

Geschikt voor vmbo-leerlingen van basis t/m theoretische leerweg

agsdix-fas fa-check

Twee uur durende gastles van een ondernemer of professional uit het bedrijfsleven

agsdix-fas fa-check

Voorbereiding op toekomstige studie- en beroepskeuze. Een direct contact binnen een bepaald bedrijf.

Eerste en tweede klas vmbo-leerlingen

In de eerste en tweede klassen van het vmbo staat beroepsoriëntatie centraal. Hierbij krijgen leerlingen de kans om een kijkje te nemen in de wereld van bedrijven en inzicht te krijgen in zowel het bedrijf zelf als de rol van de spreker. Deze rol wordt aangevuld met andere functies die binnen hetzelfde bedrijf bestaan. Dit biedt leerlingen de gelegenheid om kennis te maken met de verscheidenheid aan beroepen en functies die binnen de zakenwereld beschikbaar zijn. Bovendien vormt het persoonlijke ondernemende verhaal van de spreker de rode draad gedurende de gastles.

Derde en vierde klas vmbo-leerlingen

In de derde en vierde klassen van het vmbo staat talentontdekking centraal. Hierbij wordt specifieke aandacht besteed aan de competenties en talenten die leerlingen kunnen benutten tijdens hun zoektocht naar een passend en uitdagend beroep. De spreker deelt aan de hand van zijn/haar persoonlijke ondernemerservaring hoe hij/zij persoonlijke kwaliteiten heeft ontdekt, uitdagingen heeft overwonnen en hoe deze kwaliteiten aansluiten bij het beroep dat de ondernemer uitoefent.