Masterclasses voor in de klas

Leer van experts tijdens een masterclass

Naast onze vaste evenementen organiseren we nog meer toffe activiteiten! Zo hebben we ook de mogelijkheid voor gastlessen in de klas/college. Deze Masterclasses worden gegeven door verschillende organisaties, ieder met hun eigen onderwerpen. Samen met de gastspreker kijk je naar een geschikt onderwerp voor jouw masterclass.
 
Een masterclass boeken bij jou op school? Stuur een mail naar info@jongondernemen.nl ovv ‘Masterclass’ en laat ons weten in welke masterclass(es) je interesse hebt. 

Interesse in een van onze evenementen?

ManpowerGroup

De gastsprekers van ManpowerGroup geven je een inkijkje in beide kanten van het solliciteren: zowel van de kant als sollicitant als die van een recruiter. Zo leer je hoe je het beste jezelf kan verkopen en ga je ook oefenen met echte vacatures van ManpowerGroup!
Wil je een masterclass van ManpowerGroup? Er zijn drie soorten masterclasses:
 •  Solliciteren: de do’s & dont’s
  Wat houdt solliciteren in? Hoe pak je een sollicitatie aan? Welke do’s en dont’s zijn er? Dit deel zal meer zijn vanuit het kandidaat perspectief. Leer tijdens deze masterclass alles over solliciteren.
  Doelgroep: mbo en hbo studenten

 •  Jij als recruiter: solliciteren vanaf de andere kant
  Wat voor recruiters zijn er? Wat doe je precies als recruiter? Hoe beoordeelt een recruiter jouw sollicitatie? Waardevolle informatie die de studenten ook weer kunnen gebruiken voor eigen toekomstige sollicitaties. Deze masterclass kan ook als tweede deel gebruikt worden na ‘Solliciteren: de do’s & dont’s’.
  Doelgroep: mbo en hbo studenten

   

 • Experis Academy Masterclass: alles over IT vacatures
  De Experis Academy is de plek om te leren over IT, ook als je hier geen achtergrond in hebt. Bij deze masterclass leer je alles op het gebied van solliciteren op een IT functie. Denk hierbij aan het schrijven van een sollicitatiebrief, het voeren van het sollicitatiegesprek en een presentatie over de mogelijkheden om (om) te scholen voor een IT functie.
  Doelgroep: hbo studenten.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De RVO weet alles over intellectueel eigendom! Maar: wat is Intellectueel Eigendom (IE) nu eigenlijk? En waarom is het belangrijk om te checken welke IE rechten er allemaal zijn? 
 
Wil je een masterclass van het RVO? Er zijn twee soorten masterclasses:

 

 • Basis: Introductie in Intellectueel Eigendom (IE) rechten
  In dit college doorlopen we in vogelvlucht een aantal relevante Intellectuele Eigendom (IE) rechten. Voor elk van de besproken rechten leer je hoe deze rechten ontstaan of hoe en waar je ze kunt claimen. En als je nu zo’n IE recht hebt, wat heb je dan eigenlijk? En natuurlijk de hamvraag; een octrooi of een patent, zijn ze verschillend, of eigenlijk gewoon hetzelfde?!
  Doelgroep: mbo en hbo studenten.

 • IE Strategie: hoe nu verder?
  Gefeliciteerd! Je hebt dat mooie octrooi, model of merk geregistreerd, de buit is binnen! Direct netjes ingelijst en aan de muur gehangen. Maar wat nu?! Als je niets doet kost het alleen maar geld en dat is natuurlijk zonde. Zoals je weet zijn er een aantal mogelijkheden; zelf uitbaten, licenties uitgeven of verkopen. Of misschien toch samenwerken met een andere partij?! Wat een keuzes. In dit college leer je dat alle opties op zich goed zijn, maar dat alles valt of staat bij een goede bedrijfsstrategie. 
  Doelgroep: mbo en hbo studenten.

  FactSet

  Factset is een internationale een software data driven organisatie dat bedrijven wil helpen met het verbeteren van hun prestaties. Ze hebben volle bak kennis over o.a. pitchen, market research, budgeting en customer service.

  Wil je een masterclass van FactSet? De masterclass wordt exact naar de behoefte van de school gemaakt, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  Doelgroep: VO, mbo en hbo.