Doe mee met YES!, Zeker van je Zaak of Student Company

Praktische invulling voor de keuzedelen

De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo. De tijd van een 9-tot-5-baan is voorbij, we wisselen regelmatig van werkgever en bedrijven werken veel met flexwerkers. Daarnaast starten steeds meer mensen een eigen bedrijf. Met onze praktische ondernemerschapsprogramma’s voor het mbo willen we de jongeren voorbereiden op deze veranderende wereld.

Zo onderzoekt een mbo-student tijdens het programma Zeker van je Zaak de mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf, leren de studenten tijdens YES! de beginselen van ondernemen en tijdens Student Company richten ze in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dat gedurende een schooljaar. Het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en zelfvertrouwen, staat altijd centraal in onze programma’s.

agsdix-fas fa-check

Aansluiting op de keuzedelen en examinering

agsdix-fas fa-check

Kortlopende en langlopende programma's

agsdix-fas fa-check

Begeleiding van professionals uit het bedrijfsleven

YES!

Niveau 1/2

Studenten leren in 10 lessen samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken en verantwoording afleggen. Ze doen financiële kennis op, brengen theorie in praktijk en ervaren zelf wat ondernemerschap inhoudt.

Zeker van je Zaak!

Niveau 3/4

De student onderzoekt tijdens Zeker van je Zaak de mogelijkheden voor het starten van een eigen zaak. Aan het einde van het programma weet de student of hij zich wil inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Student Company

Niveau 3/4

Studenten richten tijdens Student Company in teams een eigen bedrijf op en runnen dit één schooljaar. Ze verdelen o.a. functies, brainstormen over een product of dienst, maken een ondernemingsplan en gaan ook echt verkopen.

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon iets doorgeven?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over onze programma’s voor het mbo?

Vul onderstaand formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eva Dusee
Alumnus Student Company MBO & Eigenaar van Re-Plantít
Door Jong Ondernemen ben ik erachter gekomen dat ondernemen echt mijn ding is! Door de fantastische Student Company ervaring heb ik gewoon mijn eigen bedrijf op gericht. Ik voel me vrij, kan mijn creativiteit kwijt én ik voel me heel gelukkig.
Wendy van der Helm
Docent ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen
Zeker van je Zaak is een fijn programma. Er is veel ruimte om te kiezen voor aanvullende of verdiepende theorie. De studenten vinden het programma gemakkelijk om mee te werken. Ieder jaar starten er wel een aantal studenten een eigen bedrijf.
Frank Brouwer
Student Company begeleider sinds 2018
Mensen die hun droom najagen en daar voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als begeleider pas tevreden als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft.