‘Door Zeker van je Zaak wist ik het: ik start mijn eigen bedrijf’

Al haar hele leven droomt Lisa Verberne (1999) van een eigen onderneming. Hoe ze dat precies aan ging pakken, wist ze nog niet. Totdat ze na een beroepenavond op school ontdekte waar haar passie ligt: honden trimmen. Ze begon hobbymatig haar eigen trimsalon, maar na het programma Zeker van je Zaak schreef ze zich in bij de Kamer van Koophandel. Nu is ze de trotse eigenaar van Trimsalon Knoest.

“Door Zeker van je Zaak kreeg ik vertrouwen in mijn eigen bedrijf en durfde ik er vol voor te gaan"

Op eigen initiatief liep Lisa een paar jaar geleden in haar vrije tijd stage bij een hondentrimsalon. Ze wilde ervaren hoe het is om in een trimsalon te werken en nog belangrijker: ze wilde ontdekken of dit ook echt haar passie is. “Tijdens een  beroepenavond op mijn oude middelbare school kwamen allerlei ondernemers vertellen over hun baan. Er zat ook een hondentrimster bij. Ik was hier zo van onder de indruk dat ik daar meer over wilde weten. Zodoende heb ik de trimster benaderd of ik bij haar stage mocht lopen na school. Dat was zo goed bevallen dat ik vanaf dat moment mijn droom had ontdekt: een eigen trimsalon beginnen.”

Vol vertrouwen

Na de middelbare school ging Lisa de studie Dier en Ondernemen doen. Als onderdeel van de studie volgde ze het programma Zeker van je Zaak. Ze werkte al een tijdje hobbymatig in haar eigen salon die gevestigd is in het huis van haar ouders in Valkenswaard. Maar ze had nooit de stap naar de Kamer van Koophandel durven zetten. Gelukkig bracht Zeker van je Zaak daar verandering in. “Door Zeker van je Zaak kreeg ik vertrouwen in mijn eigen bedrijf en durfde ik er vol voor te gaan. Ik heb me tijdens het programma vooral gefocust op het financiële gedeelte, zoals salaris, kosten en belastingaangiftes. Dat was het gedeelte waar ik het meest onzeker over was. Ik had ook nog geen ondernemingsplan geschreven, daar had ik steeds geen zin in. Maar nu móest ik wel. Ik ben blij dat ik het programma heb gevolgd, want daarna heb ik me meteen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik weet nu zeker dat mijn bedrijf een succes kan worden.”

“Ik hoop dat mijn salon binnen 1 à 2 jaar elke week volgeboekt is"

Specialiseren

Inmiddels is de onderneemster klaar met haar studie en kan ze zich helemaal focussen op haar eigen bedrijf. “Mijn klantenbestand blijft maar groeien. Eerst had ik alleen vrienden en familie als klant, maar nu komen er ook steeds meer onbekende mensen. Dat is tof om te zien. Uiteindelijk wil ik fulltime in mijn trimsalon gaan werken en wil ik me gaan specialiseren in allerlei hondenrassen. Ik hoop dat mijn salon binnen 1 à 2 jaar elke week volgeboekt is, maar ik wil geen lange wachttijden hebben. Want klanten goed helpen vind ik het belangrijkst.”

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!