Na Vakantie-eiland weet Lysen (11) het zeker: ik wil ook ondernemer worden

Een paar jaar geleden deed Lysen Hartgers mee aan het project Vakantie-eiland van stichting Jong Ondernemen. Dit vond ze een heel leuk project, maar de echte passie voor ondernemen kreeg ze toen ze haar bedrijfje Kleertjes Keuken startte samen met vriendin Eva Meijer. “Ik wil mensen inspireren en wil later ook ondernemer worden.”

"Ik vind het heel leuk om van iets kleins iets groots te maken en dat was tijdens Vakantie-eiland ook zo"

Op haar basisschool Wolters in Den Haag kwam Lysen voor de eerste keer in aanraking met ondernemen door Vakantie-eiland. “Ik houd van projectjes op school. Het is weer eens iets anders dan de standaard reken- en taallessen. Ik vind het heel leuk om van iets kleins iets groots te maken en dat was tijdens Vakantie-eiland ook zo.” Niet alleen op school vindt de jonge onderneemster het leuk om bezig te zijn met projecten, want ook thuis is ze graag creatief bezig. “Samen met mijn vriendinnetje Eva waren we een keer aan het spelen en zagen we de naaikoffer van oma. We wilden ook graag zelf spulletjes maken en leren met de naaimachine te werken. We kwamen op het idee om kleertjes te maken voor onze knuffels, want iedereen heeft kleding aan, maar knuffels vaak niet. En knuffels die naakt over straat meegaan met de kinderen is ook zo raar. Oma leerde ons om kleding te maken! We vertelden kinderen in de klas hierover. Voor we het wisten brachten ze ook hun knuffels naar ons.”

Knuffels komen logeren

Al snel kregen Lysen en Eva meer aanvragen van klasgenootjes om kleding te maken voor knuffels. Daar moesten we wat mee, dachten de twee meiden. “We richtten Kleertjes Keuken op”, vertelt Eva enthousiast. “We maakten een website met hulp van onze ouders en plaatsten daar foto’s van eerder gemaakte kleding. De website staat nu een paar maanden live. Mensen kunnen via de website ook een bestelling plaatsen. Daarvoor hebben we wel een foto van de knuffel en afmetingen nodig. Op dit moment maken we alleen nog kleding voor knuffels van kinderen in de buurt. Dan komen ze bij ons logeren en gaan we ze aankleden met onze creaties. Zal leuk zijn als we binnenkort ook klanten hebben die we niet kennen.”

"Soms ontplof ik van de ideeën en nu kan ik mijn creativiteit goed kwijt"

Kleine modebusiness

Hoe ziet de toekomst van Kleertjes Keuken eruit? Lysen: “Het is een hobby, het hoeft geen groot bedrijf te worden. Als het maar leuk blijft, dat is het belangrijkste. Het is tof om met onze eigen fantasie creaties te maken. Soms ontplof ik van de ideeën en nu kan ik mijn creativiteit goed kwijt. Ik wil later ook ondernemer worden, want ik wil mensen inspireren en wil mijn fantasie gebruiken voor een eigen bedrijf.” Eva vult aan: “Ik wil heel graag later ontwerpster worden. Ik heb al de basis geleerd van ondernemen en hoe de naaimachine werkt. We hebben nu een kleine modebusiness en ik kan nu goed oefenen met ontwerpen. Je moet klein beginnen om groot te worden!”

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!