Creatief leren denken

Neem contact op

Creatief leren denken op het voortgezet onderwijs

Een creatieve manier van denken, een kritische blik, problemen oplossen, goed samenwerken: deze 21st century skills worden steeds belangrijker. Door jongeren aan de slag te laten gaan met praktische zaken, leren ze om op een creatieve manier oplossingen te bedenken.

Onze programma´s zijn hierop ingericht. Leerlingen werken aan het opzetten van hun eigen onderneming en ze gaan bezig met alle facetten die er bij het ondernemerschap komen kijken. Doordat het project echt hun eigen onderneming gaat worden, zullen ze zich er verantwoordelijk voor voelen. Dit motiveert om tot oplossingen te komen, omdat ze gestimuleerd worden om hun eigen keuzes te onderzoeken en leren begrijpen dat ze het succes van hun onderneming zelf in de hand hebben.

Wil je meer weten over de programma’s van Jong Ondernemen? Neem contact met ons op!

Hoe stimuleert creatief denken jouw leerlingen?

Creatief denken bestaat uit verschillende onderdelen en technieken, waarmee leerlingen leren werken tijdens onze programma’s. Het vermogen om creatief te denken wordt bij leerlingen sterk ontwikkeld wanneer ze geïnspireerd worden en leren in een omgeving waar volop mogelijkheden zijn.

Een open houding naar nieuwe dingen is een belangrijk onderdeel van creatief denken. Door leerlingen zelf aan de slag te laten gaan en ze zelf te laten onderzoeken, leren ze om onderwerpen van verschillende kanten te belichten. Zo leren leerlingen op het voortgezet onderwijs om bewust hun eigen keuzes te maken.

Bij creatief denken horen onder andere:
  • Out-of-the-box denken
  • Een open, onderzoekende houding
  • Risico’s leren incalculeren en vooral ook durven nemen
  • Niet bang zijn om fouten te maken, maar fouten juist als een leercurve te zien
  • Een oplossingsgerichte houding
  • Een ondernemende houding

Talentontwikkeling op het voortgezet onderwijs

We willen jongeren zo vroeg mogelijk stimuleren om te werken aan hun talenten. Wanneer kinderen op de basisschool of op het voortgezet onderwijs aan de slag gaan met het ontwikkelen van hun talenten, dan geeft dat zelfvertrouwen en een positieve houding. 

Wij bieden programma’s aan voor kinderen op de basisschool en leerlingen op het voortgezet onderwijs tot aan het hoger onderwijs. In al deze programma’s is talentontwikkeling een belangrijk onderdeel. Jongeren leren waar ze goed in zijn en waar ze voldoening uit halen; deze vaardigheden zullen ze beter ontwikkelen en beter leren gebruiken. 

Bekijk alle programma’svan Jong Ondernemen.

Het programma voor het voortgezet onderwijs: Junior Company

Tijdens Junior Company gaan leerlingen aan de slag met het opzetten van hun eigen bedrijf. Gedurende het hele schooljaar zijn ze hiermee bezig. Het programma gaat in op alle facetten van het ondernemerschap, zoals het nadenken over hun product en het schrijven van een ondernemingsplan. 

Het Junior Company programma sluit aan bij verschillende vakken en profielen op het voortgezet onderwijs. Zo past het programma op het vmbo als invulling voor het profielwerkstuk of bij het keuzevak Ondernemen. Voor leerlingen op de havo en het vwo kan het programma ingezet worden als onderwerp voor het profielwerkstuk en bij het vak (bedrijfs)economie. 

Wil je meer weten over onze programma´s en creatief leren denken?

Met de programma´s van Jong Ondernemen leren jouw leerlingen onder andere creatief denken, een kritische houding te ontwikkelen en hun talenten in te zetten. We bieden verschillende programma´s aan voor basisschoolleerlingen, jongeren op het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs. Deze programma’s sluiten naadloos aan bij verschillende vakken en kunnen daardoor gemakkelijk ingepast worden in het bestaande lespakket.

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon iets doorgeven?

Neem dan contact met ons op!

Heb je vragen over onze programma’s of wil je meer weten? ?

Vul onderstaand formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.