Jong Ondernemen 1995-2000

1995-1996 Lars Beuker

De herinneringen komen allemaal weer boven bij Lars Beuker (1973) toen we hem belden voor een interview over zijn deelname aan Student Company in het schooljaar 1995-1996. Via de Vakschool Schoonhoven richtte hij met een grote groep studenten het bedrijf Condoosje op. “Ons product sprong er echt uit, we hebben uiteindelijk het concept verkocht.”

Start-up festival Jong Ondernemen

1996-1997 Joy van Delft

Met cijfertjes werken vond Joy van Delft nooit leuk. Totdat ze in het schooljaar 1996-1997 meedeed aan een programma van stichting Jong Ondernemen (destijds stichting Mini-Ondernemingen Nederland). Ze bleek juist heel goed met cijfertjes te zijn. “Ik werd zelfs uitgeroepen tot Financieel deskundige van het Jaar!”

1997-1998 Marjolein van de Luijster

Marjolein van de Luijster dacht na haar deelname aan een programma van Jong Ondernemen (destijds stichting Mini-Ondernemingen Nederland) vaker na om een eigen bedrijf te starten. Maar toch heeft ze daar niet voor gekozen. “Ik vind ondernemen heel leuk, maar ik gebruik die ondernemende blik nu in mijn werk.”

1998-1999 Marian de Munnik

Voor Marian de Munnik is het even heel diep graven in het geheugen. In het schooljaar 1998-1999 deed ze mee aan een project van stichting Jong Ondernemen, destijds nog stichting Mini-ondernemingen Nederland. Ze kan zich niet alle details meer herinneren, maar één ding is haar heel goed bijgebleven: “We hadden regelmatig vergaderingen in de avond, we kookten en aten dan ook samen. Dat was echt heel gezellig!”

1999-2000 Siska van Kessel

Herken je dat? Je zet een lekkere kop thee, doet het zakje erin en zodra de thee sterk genoeg is haal je het zakje eruit. Maar waar moet je dat laten? Tegenwoordig zijn daar genoeg speciale ‘theezakschaaltjes’ voor maar dat was in 1999 wel anders. Daarom bedacht Siska van Kessel toen samen met haar team de T-Tip, een waterbestendig kartonnetje waar je een theezakje op kunt leggen.

Siska van Kessel deed mee aan Student Company van Jong Ondernemen