Schneider Elektric: interview met Pim Loef

Neem contact op

Interview Jong Ondernemen – Pim Loef

 

Schneider Electric vindt het belangrijk om de scholieren zelfstandiger te maken. Ondernemerschapsonderwijs is daarom een belangrijk onderwerp om mee te geven tijdens de opleiding. Studenten komen op een effectieve manier in aanraking met verantwoordelijkheid voor een eigen onderneming. Deze kennis kan in de toekomst worden gebruikt bij het opzetten van een eigen onderneming. Bovendien komt het ook van pas in een reeds bestaande (grote) onderneming.

 

Wat vindt Schneider Electric belangrijk aan ondernemerschapsonderwijs?
Schneider Electric stimuleert ondernemerschapsonderwijs door het beschikbaar stellen van mentoren en participatie in evenementen om scholieren te coachen gedurende het opzetten van een onderneming. We vinden het belangrijk om onze bijdrage hieraan te leveren om de nieuwe generatie voor te bereiden op hun professionele loopbaan.

 

Waarom ondersteunt Schneider Electric Jong Ondernemen?
Mentorship en coaching van de nieuwe generatie medewerkers is een centraal onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric. We geven in elke regio en elk land een lokale invulling aan. In Nederland doen we dat door de samenwerking met Jong Ondernemen.

Wat wil je jonge / beginnende ondernemers meegeven?
Probeer zo veel mogelijk uit, vraag om hulp en maak fouten. Alleen op die manier kom je er achter wat je leuk vindt en wat de mogelijkheden zijn.

‌Samenwerking met Jong Ondernemen
Mentorship en coaching van de nieuwe generatie medewerkers vormen een essentieel onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Jong Ondernemen. En daar biedt Schneider Electric ondersteuning aan. Deze ondersteuning wordt lokaal ingevuld in elke regio en elk land. In Nederland wordt dit gedaan door middel van samenwerking met Jong Ondernemen.

Wat doet Jong Ondernemen precies?

Jongeren hebben vele talenten alleen weten ze zelf vaak niet welke. Jong Ondernemen wil jongeren helpen bij het ontdekken van hun talenten. Dit doen we door het aanbieden van verschillende programma’s. Tijdens deze programma’s kijken we naar verschillende vaardigheden. Deze vaardigheden zijn: creativiteit, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, initiatief nemen, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Wij hebben programma’s voor de basisschool tot en met hbo. Meer weten over Jong Ondernemen? Bekijk dan deze pagina. Of wil je meer weten over SKB? Klik dan hier.