Simon-Kucher: interview met Pepijn Scholten

Neem contact op

Interview Jong Ondernemen – Pepijn Scholten

 

Simon-Kucher is een groot voorstander van ondernemerschapsonderwijs als vast onderdeel op scholen. Jongeren kunnen zo een betere inschatting maken van welke rol ze willen spelen in de maatschappij. Op dit moment krijgt ondernemerschap te weinig aandacht, omdat het huidige onderwijs vooral vakinhoudelijk is gefocust en minder op de rol die je inneemt binnen ondernemen.

 

Oplossingen stimuleren
Een van de kernwaarden van Simon-Kucher is ondernemerschap. Zij vinden het belangrijk dat de mensen het gevoel hebben dat ze kunnen ondernemen binnen het bedrijf. Als ze goede ideeën hebben, bieden ze ondersteuning aan. Dat zorgt altijd voor de meest slimme en creatieve oplossingen. Daarom vinden zij ondernemerschapsonderwijs ook zo belangrijk en dit gunnen zij iedereen.

 

Waarom ondersteunt Simon-Kucher Jong Ondernemen?
Simon-Kucher Nederland ondersteunt vaker organisaties die onze expertise goed kunnen gebruiken.Dit doen we op pro-bono basis. Jong Ondernemen is al heel goed in ondernemerschapsonderwijs en wij zijn goed in het ontwikkelen van groei- en bedrijfsstrategieën. Jong Ondernemen was op zoek naar een partner die met ze kon meedenken over hun volgende groeistap. Waar moet de focus van het team liggen? Waar willen we in groeien en waar willen we staan over 5 jaar? Dit hebben we gezamenlijk uitgedacht. Jong Ondernemen is dit momenteel aan het implementeren, met als doel uiteindelijk meer jongeren te bereiken met hun onderwijs.

 

Wat vindt Simon-Kucher van wat we tot nu toe hebben bereikt?
“De sterke naam die Jong Ondernemen heeft opgebouwd is bewonderenswaardig. Dit is ook te danken aan de mooie programma’s die er zijn ontwikkeld. Een mooie vervolgstap is het bereik nog verder te vergroten, zodat zoveel mogelijk jongeren hiervan kunnen profiteren. De manier waarop het team naast zijn bestaande werkzaamheden met ons heeft meegedacht over de nieuwe strategie, gaf mij persoonlijk veel energie. Daarnaast vind ik het doel ook heel belangrijk: meer jongeren in contact brengen met ondernemerschapsonderwijs.”

Wil je ook samenwerken met Jong ondernemen?

Op welke manieren kunnen we jonge ondernemers beter inspireren en op weg helpen?
“De focus op jongeren met minder kansen in de maatschappij, vind ik een mooie aanscherping die Jong Ondernemen het afgelopen jaar heeft aangebracht. Het zou geweldig zijn als we deze groep kunnen inspireren om ondernemer te worden en dat ze op die manier een gelukkige toekomst tegemoet kunnen zien.”

 

Wat Simon-Kucher beginnende ondernemers wil meegeven:
“Een goed idee is het halve werk, maar denk daarna goed na over je businessplan! Welke klanten wil je aanspreken? Met welke producten en tegen welke prijs? Wat is realistisch en hoe moet je dan je bedrijf inrichten? Hoe eerder je hierover nadenkt, hoe groter de kans dat je succesvol zal worden!”

 

De samenwerking met Stichting Jong Ondernemen in de toekomst
Het doel van Simon-Kucher is om over enkele jaren terug te kijken op behaalde doelen, de strategie voor de toekomst te bepalen en betrokken te blijven als partner bij de groei van Jong Ondernemen.

Wat doet Jong Ondernemen precies?

Jongeren hebben vele talenten alleen weten ze zelf vaak niet welke. Jong Ondernemen wil jongeren helpen bij het ontdekken van hun talenten. Dit doen we door het aanbieden van verschillende programma’s. Tijdens deze programma’s kijken we naar verschillende vaardigheden. Deze vaardigheden zijn: creativiteit, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, initiatief nemen, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Wij hebben programma’s voor de basisschool tot en met hbo. Meer weten over Jong Ondernemen? Bekijk dan deze pagina. Of wil je meer weten over SKB? Klik dan hier.