SNS: partner van de ondernemende generatie

Neem contact op

SNS gelooft in mensen. Mensen zijn gemaakt om te groeien en hun vleugels uit te slaan. Wij zijn er om hen daarbij te helpen. Wij geloven in een samenleving met gelijke groeikansen voor ieder mens, zodat iedereen sterker staat. Zo maken we samen een sterker Nederland.

We nemen onze maatschappelijke rol net zo serieus als onze financiële balans. Daarbij kijken we in het bijzonder naar de generatie van de toekomst. Die groep is hard nodig om onze toekomst vorm te geven, denk aan jonge vakmensen en ondernemers. Daarom vragen we om aandacht en waardering, zodat ook zij verder kunnen groeien.

Werken aan ondernemende vaardigheden

Er komt een ondernemende generatie aan. Veel jongeren zien een leven als ondernemer wel zitten, blijkt uit onderzoeken van bijvoorbeeld SNS. Hoe begin je? Wat heb je nodig? Niet alle jongvolwassenen weten goed wat ondernemen inhoudt en wat het betekent voor hun financiën.

Jong Ondernemen en SNS werken samen om hier aandacht voor te vragen, onder meer in klassen die met de lesprogramma’s werken. Daardoor kunnen leerlingen en studenten uit voortgezet- en beroepsonderwijs (mbo en hbo) kennismaken met het ondernemerschap en (financiële) vaardigheden ontwikkelen die later goed van pas komen.

Onze economie en maatschappij zijn nog niet ingericht op de ondernemende generatie. Bij SNS luisteren we goed naar deze groep om ons aan te passen aan hun ondernemende mentaliteit – en om anderen te inspireren dat ook te doen.

“De nieuwe generatie valt op”

Angela Eijlander, Directeur SNS: “Als SNS staan we voor kansengelijkheid. We geloven in een samenleving waarin iedereen kan groeien. De nieuwe generatie valt dan op. Die wordt volwassenen in een snel veranderende wereld.”

“Door ondernemende vaardigheden te koppelen aan goede financiële kennis en begeleiding, stimuleer je dat jongvolwassenen hun kansen zien én pakken. Dat inzet en talent ertoe doen, ongeacht je achtergrond. Heel fijn als je die ondernemende vaardigheden grotendeels op een leuke manier ontwikkelt op school, met ruimte voor samenwerken, vallen én opstaan. Daarom ben ik blij dat we samenwerken met Jong Ondernemen.”

Waar staat SNS voor?

SNS is een maatschappelijke bank. Wij geloven in een samenleving met gelijke groeikansen voor ieder mens. Daarom kijken wij naar de mens achter de cijfers. En anders dan de andere banken hebben we overal winkels, zodat je door heel Nederland bij ons terechtkunt.

Waarom? Omdat menselijke aandacht bij ons voorop staat. Want wij vinden: eerst de mens, dan het geld.

Meer weten over de maatschappelijke missie van SNS en de samenwerking met Jong Ondernemen? Neem contact op met adviseur maatschappelijke impact Sebastiaan de Kroon
(sebastiaan.dekroon@sns.nl).

Wat doet Jong Ondernemen precies?

Jongeren hebben vele talenten alleen weten ze zelf vaak niet welke. Jong Ondernemen wil jongeren helpen bij het ontdekken van hun talenten. Dit doen we door het aanbieden van verschillende programma’s. Tijdens deze programma’s kijken we naar verschillende vaardigheden. Deze vaardigheden zijn: creativiteit, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, initiatief nemen, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Wij hebben programma’s voor de basisschool tot en met hbo. Meer weten over Jong Ondernemen? Bekijk dan deze pagina. Of wil je meer weten over SKB? Klik dan hier.