Doe mee aan het sociaal-innovatieproject SPEED-You-UP

Neem contact op

Europees project speciaal voor het mbo

Hoe kunnen we het aantal vroegtijdige schoolverlaters op het mbo terugdringen? Met deze vraag houdt onder andere stichting Jong Ondernemen zich bezig. In het schooljaar 2018-2019 stopte ruim 5% van het aantal mbo-studenten vroegtijdig met hun studie, dat zijn meer dan 25.000 jongeren. Dit aantal wil de overheid, maar ook Jong Ondernemen, graag verminderen. Jongeren met een diploma maken immers een grotere kans op de arbeidsmarkt.

Door het project SPEED-You-UP, dat ondersteund wordt door de Europese Unie, kunnen mbo-scholen kosteloos deelnemen aan het ondernemerschapsprogramma SPEED-You-UP. Door dit project ontdekken studenten hun talenten en bereiden ze zich voor op een succesvolle toekomst. Ze ervaren hoe het is om een eigen bedrijf op te richten én ze ontwikkelen onmisbare vaardigheden!

agsdix-fas fa-check

Project speciaal voor het MBO om vroegtijdige schoolverlaters terug te dringen

agsdix-fas fa-check

MBO-scholen kunnen kosteloos deelnemen aan het project SPEED-You-UP

agsdix-fas fa-check

Begeleiding van professionals uit het bedrijfsleven, bankrekening, events en nog meer faciliteiten

SPEED-You-UP

Project Europese Unie

De doelstelling van het SPEED-You-UP project is om het aantal vroegtijdige schoolverlaters en NEET’s (Not in Education, Employment or Training) te verminderen door hun motivatie en ondernemende vaardigheden aan te scherpen. Dit doen we door jongeren in teams deel te laten nemen aan het project SPEED-You-UP.

Docenten, ondernemers en professionals begeleiden en coachen de jongeren gedurende dit project. Het uitwerken van een eigen bedrijfsidee dat voorziet in de behoeften van de eigen omgeving is een belangrijk onderdeel van dit SPEED-You-UP. Op deze manier dragen ze bij aan de kwaliteit van leven in de buurt waar ze wonen of naar school gaan.

Projectpartners SPEED-You-UP

13 partners uit 4 landen

Aan het Europese SPEED-You-UP project nemen, naast stichting Jong Ondernemen, nog elf andere projectpartners deel. Namelijk: Stichting PRO WORK, Artevelde University of Applied Sciences, Bournemouth University, Centre Social Salengro, Association de Centres Sociaux de Wattrelos, Economisch Huis Oostende, de stad Sint-Niklaas, WSX Enterprise, Digital Peninsula Network, Devon Mind, de stad Amiens, Onderwijscentrum Gent.

SPEED-You-UP is een sociaal-innovatieproject binnen het INTERREG 2 Zeeën programma. Het project wordt gefinancierd met middelen van het INTERREG 2 Zeeën programma.

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon iets doorgeven?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over het SPEED-You-UP project?

Vul onderstaand formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.