Themales voor basisscholen: Koning(in) van de vrijmarkt;

ondernemen op Koningsdag

27 april is het Koningsdag, dé verjaardag van koning Willem-Alexander. Naast een groot oranje feest is dit ook het moment om spullen te verkopen op de vrijmarkt. Ga samen met jouw leerlingen aan de slag met de digitale themales Koningsdag en leer ze hoe zij de koning of koningin van de vrijmarkt worden!

Aanmeldformulier Themales Koningsdag

Themales ontvangen(Vereist)
Laatste updates ontvangen

Leer jouw klas ondernemen

Wil jij jouw leerlingen kennis laten maken met ondernemerschap? Ga aan de slag met de Koningsdagles van Jong Ondernemen. De leerlingen gaan op een creatieve manier aan de slag met hun eigen “ondernemingsplan” voor de vrijmarkt. Met deze digitale themales maken ze kennis met ondernemerschap en het opzetten van hun eigen actie.

Hoe werkt het?

De digitale themales Koningsdag is geschikt voor groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs en duurt ongeveer 1 à 2 lesuren. De opdrachten die bij deze les horen zijn zowel individueel als klassikaal te doen. Ze gaan aan de slag met elementen die komen kijken bij verkoop zoals prijs, product en promotie. Het uiteindelijke doel? Een leuke en leervolle les hoe zij de koning(in) van de vrijmarkt kunnen worden! Na afloop van de themales verdienen jouw leerlingen een heus koningsdiploma! 

Verdien een koningsdiploma

Sta je te springen om deze themales in jouw klas te geven? Vraag gratis en vrijblijvend de themales Koningsdag aan en ga gelijk aan de slag! Benieuwd welke programma’s Jong Ondernemen nog meer aanbiedt? Bekijk ons gehele aanbod aan extra curriculaire onderwijs programma’s voor het primaire onderwijs.