Deel jouw kennis, word begeleider

Als professional kun je jouw kennis en ervaringen delen. Samen met ons zorg je ervoor dat jongeren ervaren wat ondernemen inhoudt en dat zij zich goed kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. In ruil daarvoor zie je jonge ondernemers groeien, leer je beter te coachen en groeit je netwerk. Iets voor jou?

Je kunt begeleider worden van 3 verschillende programma's:

 


Pop-up store - groep 7/8
Vakantie-eiland - groep 5/6
2 ochtenden - 10-15 uur in totaal

Pop-up store is gebaseerd op BizWorld. De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd; de look en feel is veranderd, er zijn meer verschillende grondstoffen toegevoegd, je hebt als leerkracht een docentenhandleiding en 30 werkboekjes voor de leerlingen.

Word begeleider bij Ondernemen met je klas

Als zakelijk begeleider begeleid je 'Ondernemen met je klas' in de klas. Als begeleider ben jij de professional uit het bedrijfsleven en deel je jouw eigen ervaringen. Je draagt bij aan het ontwikkelen van competenties van leerlingen zoals samenwerken, presenteren, feedback geven/ontvangen, creativiteit en omgaan met geld.

Het programma: Pop-up store

 • is voor groep 7/8 van de basisschool;
 • is een ondernemerssimulatie;
 • beslaat 4 dagdelen.

Het programma: Vakantie-eiland

 • is voor groep 5/6 van de basisschool;
 • is een ondernemerssimulatie;
 • beslaat 4 dagdelen.

Als Zakelijk Begeleider:

 • besteed je minimaal 2 x 4 uur (exclusief voorbereiding) aan het project. De projectduur is 4 x 4 uur. 
 • breng je het bedrijfsleven in de klas;
 • vind je het leuk om leerlingen bij hun ondernemerschapservaring te begeleiden;
 • til je 'Ondernemen met je klas' met uw kennis naar een hoger niveau.

Bekijk de belangrijkste taken in de profielomschrijving (PDF).

Meld je aan als zakelijk begeleider.

 

Voortgezet onderwijs - bovenbouw
4 uur per maand - 40 uur in totaal Word begeleider bij Junior Company

Het project wordt ondersteund en begeleid door vrijwilligers uit het bedrijfsleven. De docent en de bedrijfsbegeleider vormen een team waarbij de bedrijfsbegeleider zorgt voor bedrijfsmatige kennis en adviezen; marktgericht denken en doen, verkoop en algemeen management.

Het programma:

 • is voor 3e, 4e en 5e jaars leerlingen in het voortgezet onderwijs;
 • geeft jongeren de kans een jaar lang te ondernemen;
 • is verspreid over 9 maanden.

Als Bedrijfsbegeleider:

 • besteed je gemiddeld 30 à 40 uur per schooljaar (september - juni). In de opstartfase is begeleiding essentieel en intensiever (+/- 6 uur per maand, de daarop volgende maanden +/- 4 uur per maand);
 • vind je het leuk om leerlingen bij hun ondernemerschapservaring te ondersteunen;
 • til je het Junior Company programma met jouw kennis naar een hoger niveau.

Bekijk de belangrijkste taken in de profielomschrijving (PDF).

Meld je aan als Bedrijfsbegeleider. Let op: het aanmeldformulier is voor begeleiding op zowel voortgezet onderwijs als voor mbo, hbo en wo. Als bedrijfsbegeleider kun je jezelf inzetten voor al deze onderwijsniveaus. Je kunt jouw voorkeur aangeven bij uw toegewezen coördinator.

 

Mbo, hbo en universiteit
4 uur per maand - 40 uur in totaalWord begeleider bij Student Company

Als bedrijfsbegeleider ondersteun en coach je de studenten in het Student Company programma. De docent, financieel- en bedrijfsbegeleider vormen een team. De financieel begeleider adviseert en controleert de student in de financiële fases van het oprichten en runnen van de Student Company. De bedrijfsbegeleider geeft bedrijfsmatige adviezen van marktgericht denken tot en met algemeen management. Jouw enthousiasme en ondernemersdrang komen hierbij goed van pas!

Het programma:

 • voor het mbo, hbo en universiteit;
 • geeft jongeren de kans een jaar lang te ondernemen;
 • is verspreid over 9 maanden.

Als financieel- en bedrijfsbegeleider:

 • besteed je, als bedrijfsbegeleider, gemiddeld 30 à 40 uur per schooljaar (september - juni). In de opstartfase is begeleiding essentieel en intensiever (+/- 6 uur per maand, de daarop volgende maanden +/- 4 uur per maand);
 • besteed je, als financieel begeleider, gemiddeld 10 à 20 uur per schooljaar (september - juni).
 • vind je het leuk om studenten bij hun ondernemerschapservaring te ondersteunen;
 • til je het Student Company programma met jouw kennis naar een hoger niveau.

De functies financieel- en bedrijfsbegeleider worden vaak door één persoon vervuld.

Bekijk de belangrijkste taken per rol in de profielomschrijving.

Meld je aan als bedrijfs- en/of financieel begeleiderLet op: het aanmeldformulier is voor begeleiding op zowel voortgezet onderwijs als voor mbo, hbo en wo. Als bedrijfsbegeleider kun je je inzetten voor al deze onderwijsniveaus. Je kunt jouw voorkeur aangeven bij uw toegewezen coördinator. 

De resultaten liegen er niet om, bekijk waar jij als begeleider aan bijdraagt!

Marcella Akkermans

Marcella is al meer dan vijf jaar werkzaam binnen in haar eigen bedrijf; Mindshift Consultancy. Daar geeft zij trainingen en workshops in Loopbaanadvies en Leefstijlinterventie. Waarom is Marcella begeleider geworden? “Ik werd gewoon verliefd op Jong ondernemen. Zo mooi om te zien hoe jonge mensen vanuit enthousiasme, lef en durf een bedrijf kunnen neerzetten waarbij de begeleider de rol als inspirator vervult en niet als koerswijzer.”

Lees hier meer verhalen.

Ben Kappen

Ben Kappen is de eigenaar van ProFundus Facilitair b.v., een bedrijf dat organisaties helpt bij de uitvoering van de ondersteunende taken. Het is een netwerkorganisatie wat inhoudt dat Ben samenwerkt met partners met hun eigen specialiteiten. Waarom heeft Ben zich aangemeld als begeleider? “Ik help graag andere mensen bij hun ontwikkeling. In het verleden heb ik zelf weinig hulp gehad en moest ik het allemaal zelf ontdekken. De opgedane kennis deel ik graag met anderen!” 

Lees hier meer verhalen.