Home » Geen categorie » Oplossingen voor een betere wereld; de winnaars van SIR

Oplossingen voor een betere wereld; de winnaars van SIR

26 mei 2023
Categorie: Geen categorie | Nieuws
Datum: 26 mei 2023

Op 26 mei werden er 10 oplossingen voor sociaal of ecologische uitdagingen gepresenteerd tijdens de ‘Social Innovation Relay’, een programma van Jong Ondernemen i.s.m Nationale-Nederlanden.

De Social Innovation Relay
De Social Innovation Relay is bedoeld om jongeren, uit het voortgezet onderwijs, uit te dagen concepten te ontwikkelen die een steentje bijdragen aan een betere wereld. Al doende leren zij alles over sociaal ondernemerschap. We zijn enorm onder de indruk van het niveau van de ideeën en bijzonder trots op alle teams die met een prijs naar huis zijn gegaan!

De winnaars
Op de derde plaats eindigde het team van no. 12 Jeans, dat een concept bedacht voor een eerlijk geproduceerde, en duurzame, spijkerbroek. De tweede plek ging naar Mealable dat maaltijden wil maken van over geproduceerd voedsel. Via Mealable willen zij verspilling van voedsel tegengaan. De grote winnaar was Chore to Chore. Zij ontwikkelden een idee voor een digitaal platform waarmee zij jongeren op een laagdrempelige manier kunnen bereiken en inzetten voor huishoudelijke taken. Hierdoor helpen ze de druk op mantelzorgers in de maatschappij te verlagen. Zij mogen Nederland vertegenwoordigen op de internationale SIR-finale op 5 Juni.

Informatie

Categorie: Geen categorie | Nieuws
Datum: 26 mei 2023

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!