Contact

Stichting Jong Ondernemen is je graag van dienst. Omdat we met een klein team op kantoor werken kunnen we je helaas niet altijd direct telefonisch te woord staan. Wel zijn we via ons contactformulier en Facebook Messenger goed bereikbaar. We streven er naar je binnen 48 uur van een passend antwoord of oplossing te voorzien.

Facebook Messenger: Klik op deze link om een bericht te sturen (en like gelijk onze pagina!)

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je de meest voorkomende vragen, gesorteerd op onderwerp. Vaak krijg je hier al antwoord op jouw vraag. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens. 

Algemene vragen

Betalen

Facturen
Een maand na de opgegeven startdatum ontvang je een digitale factuur op het opgegeven factuur e-mailadres. We vragen je deze factuur binnen 14 dagen te voldoen.

Declaraties
Begeleiders van Junior- en Student Company en coördinatoren kunnen reiskosten declareren. Maak gebruik van de meest recente declaratieformulieren. Deze kan je vinden op het dashboard van mijn.jongondernemen.nl. De declaratie wordt binnen 14 dagen overgemaakt.

Evenementen

Waar kan ik alle evenementen vinden?
Bekijk de agenda. De evenementen worden ook als ‘Bijeenkomst’ toegevoegd in Mijn Jong Ondernemen.

Hoe schrijf ik me in voor een evenement?
Inschrijven voor onze evenementen kan via Mijn Jong Ondernemen. Voor ‘Junior company van het jaar’ en ‘Student company van het jaar’ zijn openbare aanmeldpagina’s te vinden op jongondernemen.nl.

Inschrijving nationale competitie
In december worden alle deelnemende companies op de hoogte gebracht van de nationale competitie. Deze uitnodiging wordt verstuurd aan de contactpersoon van de Junior- of Student Company.

Mijn Jong Ondernemen

Account aanmaken
Een nieuwe school aanmelden? Neem dan contact op met de Regio aanvoerder in jouw regio. Bekijk hier wie dat is.

Docent account aanmaken
Aan iedere school/opleiding is een contact docent gekoppeld. Deze persoon kan hier accounts aanmaken voor begeleidend docenten. Weet je niet wie de contact docent is? Stuur een mail naar info@jongondernemen.nl of bel 070-3490150.

Student account aanmaken
De begeleidend docent ontvangt, nadat de studenten aan hem gekoppeld zijn door de contact docent, een email met inloggegevens (voorbeeld inloggegevens gebruikersnaam en wachtwoord S-10000). Hiermee kan de student eenmalig inloggen. Zodra eigen gegevens zijn ingevoerd kan de student inloggen met het opgegeven emailadres en wachtwoord.

Persoonlijke gegevens wijzigen
Je kan hier jouw persoonlijke gegevens wijzigen.

School- en bedrijfsgegevens wijzigen
Stuur een mail naar office@jongondernemen.nl o.v.v. adreswijziging.

Wachtwoord vergeten
Klik op wachtwoord vergeten. Je ontvangt direct een email om je wachtwoord te resetten.

Veiligheid en privacy

Algemene voorwaarden
Lees hier de algemene voorwaarden per programma

Persoonlijke gegevens
Persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Beschermde leeromgeving
Voor de junior- en student companies heeft Jong Ondernemen een collectieve aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering afgesloten. 

Financiële garantstelling
Voor het programma YES! bieden wij een financiële garantstelling voor eventueel verlies geleden door de klas. De exacte voorwaarden waaronder een onderwijsinstelling gebruik kan maken van de financiële garantstelling, staan vermeld in de digitale leeromgeving Mijn.JongOndernemen.nl en artikel 12 van de algemene voorwaarden.

Voor de programma’s Junior- en Student Company bieden wij een financiële garantstelling voor eventueel verlies geleden door de company. De exacte voorwaarden waaronder de company gebruik kan maken van de financiële garantstelling, staan vermeld in de digitale leeromgeving Mijn.JongOndernemen.nl.

Vrijwilliger

Coördinator
Er zijn tientallen coördinatoren actief in de regio, zij ondersteunen onze Regio aanvoerders.

Begeleiden
We brengen met onze programma’s het bedrijfsleven in de klas door professionals uit het bedrijfsleven te koppelen aan de leerlingen en/of studenten van basisonderwijs tot en met de universiteit. Ze begeleiden ze bij het opzetten en runnen van hun bedrijf.
Bekijk de mogelijkheden.

Tijdsbesteding

 • Ondernemen met je klas, Pop-up store – groep 7/8 – 2 dagdelen (10 tot 15 uur incl. voorbereiding).
 • Ondernemen met je klas, Vakantie eiland – groep 5/6 – 2 dagdelen (10 tot 15 uur incl. voorbereiding).
 • Junior Company, bovenbouw voortgezet onderwijs – 10 maanden (4 uur per maand).
 • Student Company, mbo, hbo of universiteit – 10 maanden (4 uur per maand).

Declaraties
Begeleiders van Junior- en Student Company en coördinatoren kunnen reiskosten declareren. Maak gebruik van de meest recente declaratieformulieren. Deze kan je vinden op het dashboard van Mijn.JongOndernemen.nl. De declaratie wordt binnen 14 dagen overgemaakt.

Hoe kan ik vrijwilliger worden?
Neem contact op met de Regio aanvoerder in jouw regio. Bekijk hier wie dat is. Zij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Contactdetails

Wij zitten in de Malietoren, het gebouw van VNO-NCW, aan het Malieveld in Den Haag.

Bezoekadres
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag

Postadres
Postbus 93002
2509 AA Den Haag

Contactgegevens
Telefoonnummer: 070-3490150
E-mailadres: klantenservice@jongondernemen.nl

Klachtenprocedure
Heb je een klacht? Dan vinden wij dit op de eerste plaats heel vervelend en zullen ons best doen deze zo spoedig mogelijk naar alle tevredenheid op te lossen.
Je kunt onze klachtenprocedure inzien en jouw klacht indienen via klantenservice@jongondernemen.nl, per brief naar bovengenoemd postadres of gebruik maken van ons digitaal klachtenformulier.

Programma vragen

Bankrekening

Bankrekening aanvragen
De Student Company student kan op Mijn.JongOndernemen.nl een bankrekening aanvragen via het stappenplan onder Mijn Bedrijf. Bij Junior Company doet de begeleidend docent dit en wordt er ook om een legitimatiebewijs gevraagd. Deze kan hier geüpload worden.

Pincode vergeten
Vul dit formulier in. Er wordt een nieuwe pincode aangevraagd. Houdt rekening met een doorlooptijd van twee weken.

Bankpas verloren
Vul dit formulier in. Er wordt een nieuwe bankpas aangevraagd. Houdt rekening met een doorlooptijd van twee weken.

Hoe lang duurt het voordat de bankrekening geopend is?
Voor Junior Company versturen we de bankrekening naar het schooladres t.a.v. de begeleidend docent. Vul bij stap 3 van Junior Company het IBAN-nummer in. Op deze pagina kan je het IBAN-nummer achterhalen. De BIC code van Rabobank is RABONL2U.

Voor Student Company is de bankrekening na het aanvragen direct actief.

Wat is ons IBAN-nummer?
Op deze pagina kan je het IBAN-nummer achterhalen. De BIC code van Rabobank is RABONL2U.

Wat kan ik met de bankrekening?
Omdat de bankrekening op naam van Jong Ondernemen staat, zijn in verband met veiligheidsbeleid van banken een aantal functies afgeschermd.

Wat wel kan met de bankrekening:

 • Internetbankieren.
 • Betalingen via een webshop ontvangen.
 • De bankrekening is automatisch gekoppeld aan het online boekhoudpakket van Twinfield.

Wat niet kan met de bankrekening:

 • Rood staan.
 • Geld pinnen bij een automaat.
 • Betalen met de pinpas in een winkel.

Bankrekening opheffen
Jong Ondernemen heft zelf de bankrekening op. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat het saldo van de bankrekening overeenkomt met de opgegeven bedragen bij de financiële afsluiting. Jong Ondernemen heft de bankrekening op.

Beschermde leeromgeving

Verzekeringen
Voor de Junior- en Student Companies heeft Jong Ondernemen en collectieve aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering afgesloten

Financiële garantstelling
Voor het programma YES! bieden wij een financiële garantstelling voor eventueel verlies geleden door de klas. De exacte voorwaarden waaronder een onderwijsinstelling gebruik kan maken van de financiële garantstelling, staan vermeld in de digitale leeromgeving Mijn.JongOndernemen.nl en artikel 12 van de algemene voorwaarden.

Voor de programma’s Junior- en Student Company bieden wij een financiële garantstelling voor eventueel verlies geleden door de company. De exacte voorwaarden waaronder de company gebruik kan maken van de financiële garantstelling, staan vermeld in de digitale leeromgeving Mijn.JongOndernemen.nl.

Btw en KvK

Ik heb een KvK nummer nodig
Je mag hiervoor het KvK nummer 56817312 en het KvK uittreksel van Jong Ondernemen gebruiken.

Ik heb een btw nummer nodig
Er is geen btw nummer beschikbaar. Je kan persoonlijk inkopen doen. Omdat de belastingafdracht via Jong Ondernemen loopt, kan je wel over particulier ingekochte producten btw terugvragen.

Hoe moet ik de btw vermelden op mijn factuur?
Je mag de btw niet apart op de factuur vermelden. Wel reken je de btw door in je verkoopprijs, maar benoemt het bedrag niet apart. Bedrijven mogelijk namelijk geen btw terugvragen over producten die bij junior- of student companies zijn ingekocht.

Doorstarten

Nadat je het programma van Jong Ondernemen hebt afgerond (inclusief de financiële afsluiting) kan je doorstarten door jezelf of je bedrijf in te schrijven bij de KvK. Zorg dat je goede afspraken maakt met (oud)-collega’s. Jong Ondernemen kan je daarnaast altijd in contact brengen met partijen die je verder kunnen helpen. Kijk hiervoor op Mijn.Jongondernemen.nl

E-portfolio

Wat kan ik met het E-portofolio?
Leerlingen en studenten van de programma's Junior Company, Zeker van je Zaak en Student Company(+) mbo hebben toegang tot hun persoonlijke E-portfolio, waar ze opdrachten kunnen maken.

Wie kan mijn E-portfolio bekijken?
De begeleidend- en contact docent kunnen het E-portfolio van de leerling of student bekijken.

Ik kom niet in het E-portfolio. Wat nu?
Log in op Mijn Jong Ondernemen en klik op de knop 'E-portfolio' rechtsboven in het menu. Je hoeft niet nog eens in te loggen.

(Junior) E-scan

Wat is de E-scan?
Dit is een ondernemerschapstest die jouw competenties in kaart brengt.

Wanneer kan ik de E-scan maken?
In de programma's Junior Company, Zeker van je Zaak en Student Company(+) mbo maak je de E-Scan in je E-portfolio.

Voor Student Company maak je de E-Scan op de volgende manier: Zodra je stap 1 hebt uitgevoerd op Mijn.Jongondernemen.nl bij Mijn Bedrijf, dan ontvang je een e-mail met inloggegevens. LET OP: zorg dat je jouw e-mailadres correct invoert bij stap 1, anders ontvang je geen E-scan (ook niet na het wijzigen in Mijn Jong Ondernemen). Na stap 6 ontvang je de tweede E-scan.

Geen inloggegevens ontvangen
Vul dit formulier in. Je wordt zo snel mogelijk voorzien van een nieuwe email. Controleer of het mailadres klopt op Mijn.jongondernemen.nl bij Mijn Profiel.

Faciliteiten

Bekijk alle faciliteiten per programma.
Ondernemen met je klas (Pop-up store & Vakantie-eiland)
YES!
Junior Company
Student Company(+) mbo
Student Company hbo & universiteit
Zeker van je Zaak

Financiële afsluiting

Aan het einde van de programma’s sluiten de studenten het bedrijf financieel af.

Hoe zit het met de belastingen?
Je betaalt drie soorten belastingen:

 • Loonheffing. Wanneer je jezelf salaris hebt uitgekeerd betaal je 42% belasting daarover.
 • Winstbelasting. Je betaalt 20% belasting over de nettowinst.
 • Het saldo btw. Het verschil tussen de te ontvangen en af te dragen btw.

Tel deze bedragen bij elkaar op en bereken hoeveel belasting je betaalt.

Waar geef ik aan hoeveel belasting ik moet betalen?
De laatste stap van het stappenplan in Mijn Bedrijf is de financiële afsluiting. Voer hier het opgetelde belasting bedrag in. Het bedrag wordt binnen een week van je rekening afgehaald.

Verkeerde belasting bedrag ingevoerd bij de laatste stap.
Vul het formulier Financiële afsluiting in en mail dit naar afrekeningen@jongondernemen.nl. Dit formulier vind je op Mijn.JongOndernemen.nl

Wat moet ik nog meer doen?
Zodra je de laatste stap hebt uitgevoerd kan je de investeerders uitbetalen. Zorg dat het banksaldo van de bankrekening overeenkomt met de opgegeven bedragen bij de financiële afsluiting. Jong Ondernemen heft de bankrekening op.

Financiële garantstelling
Voor het programma YES! bieden wij een financiële garantstelling voor eventueel verlies geleden door de klas. De exacte voorwaarden waaronder een onderwijsinstelling gebruik kan maken van de financiële garantstelling, staan vermeld in de digitale leeromgeving Mijn.JongOndernemen.nl en artikel 12 van de algemene voorwaarden.

Voor de programma’s Junior- en Student Company bieden wij een financiële garantstelling voor eventueel verlies geleden door de company. De exacte voorwaarden waaronder de company gebruik kan maken van de financiële garantstelling, staan vermeld in de digitale leeromgeving Mijn.JongOndernemen.nl.

Mijn Bedrijf - stappenplan

Ik kan niet naar de volgende stap
Je kan pas de volgende stap uitvoeren zodra de voorgaande stap is voltooid. Lees onder de stappen wie en hoe je deze stap moet uitvoeren. Zorg dat je bij stap 5 het ondernemingsplan upload en niet alleen upload bij het documentenoverzicht.

Wie en wanneer doe je wat?
Lees onder de stappen wie en hoe je deze stap moet uitvoeren. Je kan pas naar de volgende stap zodra de andere stap is voltooid.

Starten

Eerste keer inloggen
De contact- en begeleidend docenten ontvangen een e-mail met hun persoonlijke inloggegevens en die van de leerlingen en studenten. Dit zijn JC, SC en S(+) nummers, hiermee kan eenmalig worden ingelogd op Mijn.jongondernemen.nl. Dit nummer gebruik je als gebruikersnaam en wachtwoord. LET OP: zorg dat je jouw e-mailadres correct invoert bij stap 1, anders ontvang je geen (Junior) E-scan (ook niet na het wijzigen in Mijn Jong Ondernemen).

Waar moet ik beginnen?
Log in op Mijn.JongOndernemen.nl. Dit is de programma omgeving waar je alle stappen kan uitvoeren en het programma volgt.

Contact formulier