Maak van jouw studenten succesvolle ondernemers

De beste manier om over ondernemerschap te leren, is door het simpelweg zelf te doen! Daarom ontwikkelen studenten tijdens Student Company een bedrijfsconcept en rollen dit uit gedurende een collegejaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal, verkopen hun product en zorgen voor een financieel overzicht.

Studenten ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe ze een startup opzetten. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen het bedrijf zij het leukst vinden. De jongeren gaan door middel van de evenementen van Jong Ondernemen de concurrentie aan met andere Student Companies.

 

Z

Ondernemen met Student Company in 5 of 10 maanden

Z

Online programma met faciliteiten als crowdfunding, bankrekening & events

Z

Begeleiding van professionals uit het bedrijfsleven

Student Company

Hbo

Studenten richten tijdens Student Company in teams een eigen bedrijf op en runnen dit één schooljaar. Ze verdelen o.a. functies, brainstormen over een product of dienst, maken een ondernemingsplan en gaan ook echt verkopen.

De waarde die ik uit Student Company heb gehaald is onbeschrijfelijk. Juist omdat je op zo’n jonge leeftijd de mindset van een ondernemer ontwikkelt, heeft het een enorme impact op je toekomst. Ook als je geen ondernemer wilt worden, is de ontwikkelde mind- en skillset erg waardevol om mee te nemen in andere vlakken van je leven.

Owen Hauptmeijer

Alumnus Student Company

Studenten leren tijdens Student Company  goed samenwerken en lopen soms tegen dingen aan die ze in de les nooit ervaren zouden hebben. Het is meer dan alleen een bedrijf opzetten. Ze leren ondernemend te zijn, leren met geld omgaan, met tegenslagen, met de wereld om hen heen. Het is allemaal echt, in plaats van een verzonnen project.

Ilja Oostra

Docent Hanzehogeschool

Door Jong Ondernemen ben ik erachter gekomen dat ondernemen echt mijn ding is! Ik wilde altijd al een eigen bedrijf beginnen, maar wist niet precies hoe ik dat moest doen. Door de fantastische Student Company ervaring heb ik gewoon mijn eigen bedrijf opgericht. Ik voel me vrij, kan mijn creativiteit kwijt én ik voel me heel gelukkig!

Eva Dusée

Alumnus Student Company

Vragen over onze programma voor het hbo?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 085-4857590

info@jongondernemen.nl

Johan Huizingalaan 763A
Amsterdam