Gratis themales voor scholen

‘Minister voor één dag’; ondernemen op Prinsjesdag

Prinsjesdag is een belangrijke gebeurtenis die jaarlijks plaatsvindt op de derde dinsdag van september. Tijdens Prinsjesdag wordt de troonrede voorgelezen en worden de plannen en prioriteiten van de regering van komend jaar bekendgemaakt. In de themales leren jongeren over de betekenis en achtergrond van Prinsjesdag, daarnaast krijgen ze inzicht in de rol van de regering, de koning en het parlement.

Leer jouw klas ondernemen

Wil je jouw leerlingen kennis laten maken met ondernemerschap? Tijdens de Prinsjesdagles; ‘minister voor één dag’ krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 de kans om in de huid van de minister te kruipen. Ze worden uitgedaagd om plannen te maken voor hun school en leren op een speelse manier problemen signaleren en oplossingen bedenken. Op deze manier maken ze op jonge leeftijd al kennis met de wereld van het ondernemerschap.

Hoe werkt het?

De digitale themales Prinsjesdag is geschikt voor groep 7 en 8 en duurt 1 tot 2 uur. De les kan individueel, in groepjes of klassikaal worden gegeven. Daarnaast is de les ook nog eens geheel kosteloos, waardoor het voor alle basisscholen toegankelijk is. Laat jouw leerlingen hun ondernemersvaardigheden ontwikkelen terwijl ze plezier hebben en meer leren over Prinsjesdag! Na het volgen van de les ontvangen jouw leerlingen zelfs een certificaat.

Wil je deze themales in jouw klas geven? Vraag vrijblijvend de themales aan en ga gelijk aan de slag! Benieuwd welke programma’s Jong Ondernemen nog meer aanbiedt? Bekijk ons gehele aanbod.

Preview van de les: