Home » Blog » Boekhoudpakket kiezen: waar moet je op letten?

Boekhoudpakket kiezen: waar moet je op letten?

20 maart 2023
Categorie: Blog
Datum: 20 maart 2023

Wil jij een eigen bedrijf beginnen? Ondernemen is tof, maar niet altijd makkelijk. Er komt namelijk ook administratie bij kijken. Denk hierbij aan een factuur maken, belastingaangifte doen, je rechtsvorm kiezen of je uurtarief bepalen. De eerste keren kan dit best lastig zijn. Jong ondernemen helpt je hierbij. Wij geven je informatie en tips zodat jij succesvol aan de slag kan met het opzetten van jouw onderneming. 

Tips bij het kiezen van het beste boekhoudprogramma

Het kiezen van een boekhoudprogramma kan een lastige taak zijn. Want waar moet het programma allemaal aan voldoen? Deze stappen helpen je een handje bij het kiezen van een online boekhoudprogramma. 

  • Welk boekhoudpakket past bij de onderneming? 

Allereerst is het belangrijk goed te kijken welke onderdelen jouw bedrijf nodig heeft en of het boekhoudpakket dit aanbiedt. Denk hierbij aan het maken en versturen van offertes, bijhouden van de uren, scannen van je bonnetjes met de app, BTW aangifte doen en het koppelen van je bankrekening.  

  • Onderzoek naar gebruiksgemak 

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar het gebruiksgemak van het programma. Daarvoor is het ook handig andere ondernemers te vragen met welk pakket ze werken. Zo kun je de voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje zetten. Ter aanvulling kun je kijken naar onderzoeken en reviews op zzp platformen, social media en vergelijkingssites. Zo weet je zeker dat je een goede beslissing maakt. 

  • Kijk wat het kost en welk abonnement voor jou voldoende is

Als laatst zijn de kosten van het programma natuurlijk ook een belangrijk factor. Je betaald tussen de €10 en  €75 euro per maand voor een boekhoudpakket. De prijzen van de verschillende pakketten verschillen dus nogal. Dit ligt vooral aan de functionaliteiten van de pakketten. Als je namelijk weinig facturen verstuurt en ontvangt dan kun je een goedkoper abonnement nemen. 

Wil je nou meer weten over het kiezen van een online boekhoudprogramma en het opzetten van een onderneming? Wat hier allemaal bij komt kijken en hoe je dit het beste kunt aanpakken? Meld je aan voor onze cursussen of neem contact met ons op! 

Contact

Probeer een gratis boekhoudprogramma

De keuze tussen verschillende boekhoudprogramma’s kan erg lastig zijn. Een tip is daarom om eerst een maandje een boekhoudprogramma uit te proberen. De meeste boekhoudprogramma’s bieden namelijk de eerst maand gratis aan. Op deze manier kun je eerst even testen of je het een fijn programma vind en weet je zeker of je de juiste keuze maakt. 

Het is overigens niet verplicht om een boekhoudprogramma of een boekhouder te nemen. Maar het kan wel handig zijn en je fouten besparen. Je mag ook werken met een eigen boekhouding zoals Excel. Zolang je dit maar doet volgens de regels van de belastingdienst. Kies vooral wat voor jou het beste werkt.

Cursus pakket voor scholen

Ben je docent op een basisschool, een middelbare school of in het hbo of wo? Bij Jong ondernemer bieden we verschillende programma’s aan om jouw leerlingen te helpen met de stap naar ondernemen. Hierbij worden jongeren zelf uitgedaagd tot creatief denken. Door te focussen op praktische vaardigheden als het creëren van zelfvertrouwen, initiatief leren nemen en een probleemoplossend vermogen aanleren, gaan leerlingen succesvol de toekomst tegemoet. 

Wil je meer weten over de cursussen en programma’s van Jong Ondernemen? Neem contact op of vraag een pakket aan voor op school. 

Informatie

Categorie: Blog
Datum: 20 maart 2023

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!