Home » Evenementen » Finale Student Company 2023

Finale Student Company 2023

24 mei 2023
Categorie: Evenementen | Nieuws
Datum: 24 mei 2023

Op 23 Mei werden, na een adembenemende finale in het Beatrix Theater Utrecht, de winnaars gekozen van de Student Company van het Jaar 2023.

Student Company
De Student Company is een programma voor mbo en hbo studenten waarbij zij binnen een jaar leren hoe ze een bedrijf opzetten. Van het bedenken tot aan het daadwerkelijk realiseren van een product of dienst, en alles dat daarbij komt. De studenten presenteerden hun bedrijven, na een jaar hard werken, ten overstaan van een zaal van zo’n 300 mensen. Een vakjury besloot uiteindelijk wie er met de prijzen vandoor gingen.

De winnaars
Van alle geweldige finalisten eindigden twee teams op de eerste plaats. Een van de twee was “An Open Book” (categorie mbo) van het Zadkine Business College. Zij ontwikkelden een handige, en duurzame, tool om je boek open te houden.

De andere winnaar was “Buddy-Bag” (categorie hbo) van de Hogeschool Inholland in Alkmaar. Zij ontwierpen een speciale, waterdichte tas voor scooter helmen, van gerecyclede gymmatten en reclame zeilen.
Beide teams zullen Nederland vertegenwoordigen op Gen E; het grootste ondernemerschapsevent van Europa georganiseerd door JA Europe, op 14 juli in Istanbul.

Tweede plaats
Op de tweede plaats eindigde “Dispray” (mbo) van het Hoornbeeck College, een product om het beeldscherm van je smartphone gemakkelijk schoon te maken, en EzTools (hbo) van de Hogeschool Inholland Alkmaar. Zij ontwikkelden de Rotorbal waarmee schouderblessures effectief verholpen kunnen worden.

Derde plaats
“Cap-it” (mbo) van het Zadkine Business College, een herbruikbare dop voor waterflesjes op festivals, en “Civo Plantenvoeding” (hbo) van de Hogeschool Inholland Alkmaar, dat plantenvoeding ontwikkelden met gebruikte koffiedik, eindigden op een eervolle derde plaats.

Speciale benoemingen
“Dispray” eindigde niet alleen op de tweede plaats, zij bleken ook de publieksfavoriet. Binnenkort zijn zij te beluisteren in de “Jonge Ondernemers Podcast”.

“EzTools” ontving de ManpowerGroup Social Impact Award. Zij kregen een workshop ‘personal branding’, waarmee zij hun merk nòg sterker kunnen maken.

En last but not least, een diepe buiging voor “An Open Book” (mbo) en “Siermaatje” (hbo) van Fontys Hogeschool voor het winnen van de prestigieuze Delta Air Lines Innovation Awards. Zij kregen een exclusief kijkje achter de schermen bij Delta Air Lines.

Dank aan iedereen die deze dag mogelijk maakte
De dag was een groot succes, mede dankzij de samenwerking met Ingrid Jansen, die op het podium schitterde als host en dat fantastisch deed. En dankzij Jacco Vonhof, van MKB-Nederland, met zijn inspirerende opening waarin hij onder andere sprak over het belang van het ondersteunen van jongeren in het bedenken van oplossingen voor de toekomst. Het spectaculaire optreden van Global Dance Centre was de kers op de taart.

Grote dank aan onze partners
Zonder onze fantastische partners zou ons werk niet mogelijk zijn. Benieuwd wie dat zijn? Kijk hier.

Informatie

Categorie: Evenementen | Nieuws
Datum: 24 mei 2023

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!