Home » Nieuws » En de beste Junior Companies van Nederland zijn…

En de beste Junior Companies van Nederland zijn…

16 juni 2020
Categorie: Nieuws
Datum: 16 juni 2020

Welke Junior Company is dit jaar de beste van Nederland? Deze vraag stond vandaag tijdens de online finale van Junior Company van het Jaar 2020 centraal. Twaalf bedrijven van vmbo- en havo/vwo-leerlingen maakten kans op de titel. Uiteindelijk won Textwels van 2College Lyceum Durendael in de categorie vmbo en PortoMini van Cals College Nieuwegein in de categorie havo/vwo. Junior van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste bedrijven van middelbare scholieren.

Het afgelopen schooljaar deden bijna 3.000 jonge ondernemers van het vmbo, havo en vwo mee aan het ondernemersprogramma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten leerlingen in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar. De competitie Junior Company van het Jaar 2020 is onderdeel van dit programma. Dit jaar schreven zich meer dan zeventig teams in voor de competitie, die door het Coronavirus geheel online was.

Na een aantal online voorrondes werden er twaalf companies, 6 in de categorie vmbo en 6 in de categorie havo/vwo, geselecteerd die mee mochten doen aan de finale. De teams werden beoordeeld op een gemaakte casus over marketing, een videopitch en online juryinterview. De finale werd gepresenteerd door Ingrid Jansen.

De grote winnaars

In de categorie vmbo ging Textwels van 2College Lyceum Durendael uit Oisterwijk er met de winst vandoor. De company, die wordt gerund door 14- en 15-jarige ondernemers, verkoopt een verkoelende sporthanddoek in een bidon voor tijdens het sporten. Soapalicious van 2College Durendael werd tweede en Stoplichters van Calvijn College Krabbendijke derde. Gefeliciteerd!

De vmbo-jury bestond uit ondernemer Gemma Broekhuis (Milestone), Johan Laffra (KvK) en Claudia Smits (RVO Octrooicentrum Nederland).


Fotobijschrift: Textwels is Junior Company van het Jaar 2020 (vmbo). Achterin staat het team te juichen (voorin zit een ander team). Op het podium staan dagvoorzitter Ingrid Jansen, juryvoorzitter havo/vwo Thomas Blekman en directeur van Jong Ondernemen Mariolein van der Plas. Foto: Eva Leget

In de categorie havo/vwo won PortoMini van het Cals College Nieuwegein. PortoMini verkoopt een miniportemonnee van oude spijkerbroeken. Deze portemonneetjes worden gemaakt in een sociale werkplaats. De 16- en 17-jarige ondernemers verkopen ze via een online Etsy-shop. “PortoMini is heel creatief en bewust omgegaan met spijkerstof. Mooi om te zien dat deze jonge ondernemers bezig zijn met het hergebruik van materialen en zich daarmee inzetten voor een betere wereld”, aldus de juryvoorzitter Thomas Blekman. De Goedzak van Onze Lieve Vrouwenlyceum uit Breda werd tweede en Clean ’n Green van Cals College Nieuwegein derde. Toppers, gefeliciteerd! Clean ’n Green won ook de award van Avanade voor het team dat het beste had samengewerkt.

De havo/vwo jury bestond uit Thomas Blekman (Global School for Entrepreneurship), Lies Verburg (Young Lady Business Academy Elske Doets) en Esther Liskamp (FedEx Express).

Fotobijschrift: PortoMini is Junior Company van het Jaar 2020 (havo/vwo) en viert dit met veel confetti. Op het podium staan dagvoorzitter Ingrid Jansen, juryvoorzitter havo/vwo Thomas Blekman en directeur van Jong Ondernemen Mariolein van der Plas. Foto: Eva Leget

Informatie

Categorie: Nieuws
Datum: 16 juni 2020

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!