Home » Nieuws » Jonas de Groot wordt algemeen directeur van Stichting Jong Ondernemen

Jonas de Groot wordt algemeen directeur van Stichting Jong Ondernemen

1 juli 2022
Categorie: Nieuws
Datum: 1 juli 2022

Jonas de Groot is aangesteld als algemeen directeur van Stichting Jong Ondernemen. De Groot volgt Mariolein van der Plas op, die sinds januari 2019 deze functie vervulde. De missie van De Groot is om de impact van Jong Ondernemen verder te verhogen, door nog meer jongeren in aanraking te laten komen met de ondernemerschapsprogramma’s van de stichting.    

 

Jonas heeft veel ervaring in het commerciële werkveld. Met een achtergrond in marketing en e-commerce, heeft Jonas bij diverse bedrijven en op verschillende niveaus geopereerd. Hij leidde het e-commerce programma bij Startupbootcamp, is al jarenlang mentor van diverse startups in verschillende branches, werkte als algemeen directeur bij de Jong Intra Vakanties en vervulde een aantal toezichthoudende rollen in RvC’s en RvA’s. De verschillende bedrijven waar Jonas werkte, waren altijd bedrijven die uitblonken in ondernemerschap of waar de ondernemer nog aan het roer stond.

 

Jolanda Degen, bestuursvoorzitter van Stichting Jong Ondernemen: “Wij zijn verheugd met de komst van Jonas als nieuwe algemeen directeur. In onze ogen kan Jonas het bereik van Jong Ondernemen verder uitbouwen. Daarbij kan hij voortborduren op de kwaliteitsslag die we met de programma’s hebben gemaakt, onder leiding van Mariolein. Ik wil Mariolein dan ook hartelijk bedanken voor haar geweldige bijdrage in de afgelopen jaren.

Inmiddels bereiken wij met Jong Ondernemen jaarlijks meer dan 120.000 leerlingen en studenten en zijn we op enorm veel scholen en hogescholen onderdeel van het lesprogramma.

Daar zijn we ook heel trots op. Met de positieve feedback die we ontvangen van zowel leerlingen, studenten en docenten, willen we graag de komende jaren meer jongeren laten ervaren wat ondernemerschap is.”

 

Jonas de Groot is verheugd met zijn benoeming: “Een prachtige uitdaging om meer jongeren te laten ervaren wat ondernemerschap is. Niet omdat iedereen ondernemer moet worden, maar wel om te ontdekken waar je ondernemende talenten liggen. Ook in het bedrijfsleven wordt ondernemerschap enorm gewaardeerd en gevraagd, weet ik uit eigen ervaring. En om meer jongeren met onze missie te bereiken is natuurlijk een erg dankbare opdracht. Er liggen veel kansen bij digitalisering, bij het beroepsonderwijs en bij jongeren waarbij het niet vanzelfsprekend is dat ze in een gespreid bedje terechtkomen. De programma’s van Jong Ondernemen hebben een positief effect op de kansen van jongeren, zo is aangetoond. Ik kan dan ook niet wachten om samen met het team de komende jaren nog meer jongeren en scholen via deze programma’s te bereiken”.

 

Stichting Jong Ondernemen

Jong Ondernemen is een stichting die voor scholen al 30 jaar de hele leerlijn van actuele ondernemerschapsprogramma’s verzorgt. Wij willen dat alle jongeren op school de kans moeten krijgen hun ondernemende houding te ontwikkelen. Jaarlijks doen we dat al voor 120.000 jongeren. Onze ambitie is om dit in 2025 voor minimaal 300.000 scholieren en studenten te doen, elk jaar weer. Op die manier zou iedere jongere minimaal één keer in zijn schoolcarrière met ondernemerschap kunnen kennismaken. Ook willen we dat ondernemerschapsonderwijs vast in het curriculum komt van het primair onderwijs tot hoger onderwijs. De economie vraagt immers om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers.

Informatie

Categorie: Nieuws
Datum: 1 juli 2022

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!