Home » Nieuws » Veel belangstelling voor Jong Ondernemen tijdens GES 2019

Veel belangstelling voor Jong Ondernemen tijdens GES 2019

6 juni 2019
Categorie: Nieuws
Datum: 6 juni 2019

Samen met JA Europe organiseerden we op dinsdag 4 en woensdag 5 juni twee sessies tijdens The Global Entrepreneurship Summit (GES) in Den Haag. Het thema van onze sessie was ‘Spreading the entrepreneurial mind-set across European youth’. Twee keer zat de zaal vol en de reacties van het publiek waren heel positief en enthousiast. Wat een fantastische ervaring en wat mooi dat we als stichting op zo’n groot internationaal congres mochten praten over de dingen die we doen voor de jeugd in Nederland en Europa.

Het doel van onze sessies was om onder meer te laten zien hoeveel impact wij als stichting hebben op de jongeren die deelnemen aan onze programma’s. Daarom deelden een aantal interessante jonge ondernemers hun inspirerende verhalen met het publiek op de GES. Dit waren: Owen Hauptmeijer van Mases, Jesse Brom & Eyenalem Huisman van Sugarfam en Raya Kuis van Sund. Deze jongeren namen dit schooljaar deel aan ons programma Student Company. Daarnaast sprak onze directeur Mariolein van der Plas samen met Diana Filip van onze overkoepelende organisatie JA Europe en waren er nog twee ondernemers uit het buitenland vanuit JA Europe: Joonas Ahola van Meeting Package en Cosmin Malureanu van Ascendia. Zij hebben deelgenomen aan een soortgelijk programma als Student Company. Tako Rietveld van de Kindercorrespondent was beide dagen onze moderator.

Benieuwd naar onze sessie? Op 5 juni is onze sessie helemaal opgenomen, die is hier te bekijken. Geen zin of tijd om de hele video te bekijken? Hieronder staat een korte sfeerimpressie.

Over GES

De GES is een tweedaagse conferentie waar ruim 2.000 internationale ondernemers, wetenschappers, vertegenwoordigers van regeringen en investeerders naartoe komen. Dit jaar werd de conferentie voor de negende keer georganiseerd en vond voor de eerste keer plaats in de Europese Unie, namelijk in het World Forum in Den Haag. Nederland en de Verenigde Staten waren co-host van de GES. Wij mochten dus twee sessies organiseren tijdens dit internationale ondernemersevent. Het doel van dit evenement is het wereldwijd bevorderen van ondernemerschap.

Twee sprekers van ons, Raya en Owen, werden nog geïnterviewd door GEStv. Heel tof, hieronder staat het item!

 

Informatie

Categorie: Nieuws
Datum: 6 juni 2019

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!