Home » Nieuws » Willem van Oranje College wint Show me the Money challenge 2019

Willem van Oranje College wint Show me the Money challenge 2019

11 december 2019
Categorie: Nieuws
Datum: 11 december 2019

Samen met Van Lanschot organiseerde Jong Ondernemen op dinsdag 10 december de challenge ‘Show me the money’. Een pitchwedstrijd met het accent op de financiën. Tien Junior Companies van het Willem van Oranje college en Mondriaan college namen deel aan deze challenge. De vier beste companies mochten aan het einde van de dag in de finale pitchen. Uiteindelijk gingen leerlingen van het Willem van Oranje College in Waalwijk met de winst naar huis. Gefeliciteerd!

 

De challenge startte met een introductie gegeven door onze regio-aanvoerder Thera Cornelis. De leerlingen waren wat zenuwachtig, maar Thera nam alle zenuwen weg. Daarna werden de leerlingen door Lex van Dijk van Van Lanschot verwelkomt. Lex vertelde onder meer over het belang van een goede pitch en een ondernemersplan en welke rol de bank daarin kan spelen.

Pitch-tijd

Na de introductie was het tijd om te pitchen. De tien companies werden verdeeld over twee ruimtes en presenteerden in 3 minuten hun company aan een jury van Van Lanschot. Veel verschillende bedrijfsideeën werden gepresenteerd: van een boten opknapservice tot parfumflesjes. De leerlingen kregen tips en tops van de begeleidende jury, met natuurlijk de focus op het financiële plan.

Winnaar

In elke ruimte koos de jury twee finalisten. Aan het einde van de middag mochten de vier finalisten pitchen voor de hele groep en de jury. De juryleden letten op verschillende elementen, zoals de pitch, haalbaarheid en originaliteit. Uiteindelijk wist company Twist&Go de jury het beste te overtuigen en ging met de winst naar huis. “Jullie hebben een goed betrouwbaar idee, een duidelijk voorstel is gedaan. Het is haalbaar en de pitch was goed onderbouwd. Vragen werden goed en duidelijk beantwoord”, aldus de jury. Twist&Go wint een investering van 20 aandelen door Van Lanschot Bankiers t.w.v. 100 euro. Maar niemand ging met lege handen naar huis, alle deelnemers kregen een toffe Van Lanschot Giftbag mee!

Van Lanschot, bedankt voor het mogelijk maken van deze challenge! En jury, bedankt voor jullie tijd en enthousiaste begeleiding.

Informatie

Categorie: Nieuws
Datum: 11 december 2019

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!