Home » Nieuws » ZandZwiffer wint Europese Startup of the Year award

ZandZwiffer wint Europese Startup of the Year award

15 juli 2022
Categorie: Nieuws
Datum: 15 juli 2022
Op donderdag 14 juli is de Nederlandse startup ZandZwiffer twee keer in de prijzen gevallen tijdens Gen-E 2022 festival. De startup won in de categorieën Startup of the Year 2022 en Creative Problem Solving. Het jaarlijks Gen-E festival is Europa’s grootste ondernemerschap evenement voor jongeren, georganiseerd door JA Europe. Tijdens dit festival worden verschillende awards uitgereikt aan de beste jonge ondernemers van Europa. Dit jaar kwamen ongeveer 1000 student ondernemers, uit 41 landen, in Talllin samen om hun startups online en op locatie te presenteren.

ZandZwiffer

Lisa Schoenmaker, Ivo Appelman, Thijs Dessing en Robin Commandeur, studenten Technische Bedrijfskunde en Civiele Techniek aan hogeschool Inholland Alkmaar, vormen samen studentenonderneming de ZandZwiffer. Zij ontwikkelden dé ergonomische oplossing voor alle stratenmakers, hoveniers, grondverzetbedrijven en doe-het-zelvers. Met de ZandZwiffer hoeft men nooit meer te knielen, bukken of opstaan bij het afreien. Hierdoor wordt veel kracht, energie en tijd bespaard. De ZandZwiffer is gemaakt van een aluminium balk (op een stok) met scherpe randjes die in het zand ‘snijden’, heeft 45 graden afgesneden hoeken om in elke hoek te komen, bevat een waterpas en is demontabel.

Student Company van het Jaar 2022

Het team startte ZandZwiffer tijdens hun deelname aan Student Company, een onderwijsprogramma van Jong Ondernemen. Tijdens dit programma gaan studenten in teamverband aan de slag met een bedrijfsidee. Door deelname aan Student Company ontdekken studenten hun talenten en ontwikkelen ze belangrijke ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en initiatief nemen.
Eerder won de onderneming de titel Student Company van het Jaar 2022, een landelijke prijs die jaarlijks door Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan het beste studentenbedrijf. Hiermee plaatste dit team zich voor de Europese competitie van JA Europe, waar ze Nederland vertegenwoordigde in de categorie hoger onderwijs.
Fotobijschrift: ZandZwiffer wint Startup of the Year award tijdens Gen-E festival in Tallinn.
V.l.n.r.: Robin Commandeur, Ivo Appelman, Thijs Dessing en Lisa Schoenmaker.

Informatie

Categorie: Nieuws
Datum: 15 juli 2022

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!