Speciale Themalessen voor groep 5 t/m 8

Neem contact op

Besteed aandacht aan Koningsdag en Prinsjesdag in de klas

De themalessen zijn online lessen die binnen 1 lesuur (circa 45-50 minuten) gevolgd kunnen worden. Ondernemende vaardigheden staan hierbij centraal. Ze hebben als doel om te inspireren en te enthousiasmeren; het moet leiden tot meer willen leren. De online lessen zijn in basis ontwikkeld om plenair in de klas gegeven te worden. Maar het is ook mogelijk dat een leerling individueel op laptop/PC de les doorloopt. We ontwikkelen per les een korte handleiding die voorziet in een uitleg aan zowel leraar als leerling.

Jong Ondernemen heeft twee themalessen: de Koningsdagles en de Prinsjesdagles. Beide lessen zijn dit jaar vernieuwd! Je kunt ze gratis aanvragen. Lees er hieronder meer over. 

 

agsdix-fas fa-check

Kosteloze deelname aan onze speciale Themalessen

agsdix-fas fa-check

Leerlingen gaan aan de slag met ondernemende vaardigheden

agsdix-fas fa-check

Online lessen duren 1-2 uur en zitten boordevol tips & tricks

Koningsdagles

Zijn jouw leerlingen op Koningsdag jonge ondernemers op de vrijmarkt? Laat ze dan deze leerzame, digitale koninklijke les doen. De les is in 1 tot 2 uur te doorlopen, is geschikt voor groep 5 t/m8 en staat vol met leuke oefeningen, helemaal in oranjesfeer.

Wat ga je verkopen? Hoe verover je een vorstelijk plekje? En hoe bepaal je een royale prijs? Het komt allemaal voorbij in de digitale Koningsdagles. Alle stappen doorlopen? Dat verdient een Koningsdagdiploma!

De les is kosteloos en is in 1 tot 2 uur te doorlopen, individueel, in groepjes of klassikaal. Aan het einde ontvangen de leerlingen een certificaat.

Prinsjesdagles

Speciaal voor Prinsjesdag ontwikkelden we de digitale les ‘Minister voor een dag’. Tijdens deze les kruipen leerlingen uit groep 7 en 8 voor even in de huid van een minister, want ze gaan plannen maken voor de school. Ze leren op een speelse manier om problemen te signaleren en oplossingen te bedenken.

Deze praktijkgerichte module, inclusief leerzame video’s, stimuleert ondernemende vaardigheden, zoals samenwerken en creativiteit, én leerlingen leren door middel van een quiz meer over Prinsjesdag.

De les is kosteloos en is in 1 tot 2 uur te doorlopen, individueel, in groepjes of klassikaal. Aan het einde ontvangen de leerlingen een certificaat.