Breng de praktijk naar de economieles.
Iedereen kan ondernemen!

Neem contact op

Breng ook de praktijk naar je economie les

Jong Ondernemen biedt uitdagende, praktijkgerichte en creatieve onderwijsmethodes voor vmbo, met een sterke focus op het integreren van ondernemende vaardigheden en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Onze programma’s zijn eenvoudig te implementeren in lessen en sluiten aan op het praktijkgerichte programma’s in de gemengde en/of theoretische leerweg (gl en tl). Leerlingen kunnen tijdens de programma’s werken aan ondernemende vaardigheden zoals samenwerken, creativiteit, initiatief nemen en zelfvertrouwen. Daarnaast bieden we waardevolle evenementen waar docenten en leerlingen aan kunnen deelnemen.

agsdix-fas fa-check

Al onze programma's sluiten aan op het praktijkgerichte programma Economie & Ondernemen

agsdix-fas fa-check

Praktische kant en klare programma's vanuit de praktijk, lang en kort

agsdix-fas fa-check

Boek een gratis gastles van een ondernemer

Junior Company

Bovenbouw vmbo/havo/vwo

Leerlingen richten tijdens Junior Company in teams een eigen bedrijf op en runnen dit één schooljaar. Ze verdelen o.a. functies, brainstormen over een product of dienst, maken een ondernemingsplan en gaan ook echt verkopen.

Gastles Ondernemers voor de Klas

Onderbouw en bovenbouw

Boek een gratis gastles van een ondernemer. Waarom leren uit boeken als het rechtstreeks van experts kan komen? Een succesvolle ondernemer neemt echte verhalen met zich mee.

YES!

Onderbouw vmbo/havo/vwo

Leerlingen leren in 10 lessen samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken en verantwoording afleggen. Ze doen financiële kennis op, brengen theorie in praktijk en ervaren zelf wat ondernemerschap inhoudt.

Webshop at School

Onderbouw vmbo

In 10 lessen leren onderbouw-leerlingen alles over het ontwerpen van een webshop én ontwikkelen ze digitale en ondernemende vaardigheden. Dit lespakket is gemaakt in samenwerking met o.a. Coolblue & Picnic.

Social Innovation Relay

Bovenbouw vmbo/havo/vwo

Leerlingen krijgen de kans om een concept te ontwikkelen waarmee ze een sociaal of ecologisch probleem aanpakken en dat een steentje bijdraagt aan een betere wereld! Met dit project geef je op een actieve en inspirerende manier invulling aan het vak burgerschap.

De circulaire leeromgeving

Bovenbouw vmbo/havo/vwo

Met de e-learning van het European Institute for Innovation and technology laat je leerlingen in 2/3 dagen kennismaken met dé vaardigheden die ze nodig hebben voor deze toekomst. De aanpak is hands-on en gericht op het stimuleren van competenties die aansluiten bij DigComp, EntreComp en GreenCompDaarnaast  is er een extra stimulans  voor meisjes om mee te doen. 

Tonie van der Jagt
Docent Calvijn College Krabbendijke

We doen al meer dan 20 jaar mee met Junior Company. De persoonlijke groei die de leerlingen doormaken is fantastisch om te zien. De vaardigheden die ze ontwikkelen gaan de rest van hun leven mee en zijn nodig in vrijwel alle beroepen.

Patrick Fränzel
Docent VeenLanden College Mijdrecht
Met Junior Company gaan jongeren écht ondernemen. Het is geen simulatie, maar het echte werk. Door Junior Company in te zetten op school ontwikkelen jouw leerlingen op jonge leeftijd belangrijke vaardigheden.
Wendy van der Helm
Docent ROC Mondriaan School voor Lifestyle, Sport en Bewegen

Zeker van je Zaak is een prettig programma. Er is veel ruimte om te kiezen voor aanvullende of verdiepende theorie. De studenten vinden het programma gemakkelijk om mee te werken. Ieder jaar starten er wel wat studenten door met hun eigen onderneming, zoals een sportschool of als personal trainer

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon iets doorgeven?

Neem dan contact met ons op!

Ja, ik wil contact met een regio-aanvoerder voor een gratis gastles of meer informatie over de lesprogramma’s

Vul onderstaand formulier in!