Home » Blog » Jongeren leren verantwoordelijkheid nemen en zelfregulering met de programma´s van Jong Ondernemen

Jongeren leren verantwoordelijkheid nemen en zelfregulering met de programma´s van Jong Ondernemen

26 oktober 2022
Categorie: Blog
Datum: 26 oktober 2022

De wereld om ons heen is continu in ontwikkeling. Dat geldt zeker voor de arbeidsmarkt, waar tegenwoordig héle andere vaardigheden verwacht worden door werkgevers dan pakweg 20 jaar geleden. Deze vaardigheden worden beschreven in de zogenaamde ‘21st century skills’: vaardigheden die passen in de 21e eeuw. Hier horen bijvoorbeeld creativiteit, een probleemoplossend vermogen, kritisch denken en zelfregulering of verantwoordelijkheid nemen bij. 

Jong Ondernemen focust zich op het ontwikkelen van deze skills bij jongeren. Wij hebben verschillende programma’s ontwikkeld, die jongeren op een interessante en interactieve manier kennis laten maken met ondernemerschap. Ze gaan zelfstandig aan de slag met het oprichten van hun eigen bedrijf en alle vaardigheden die daarbij komen kijken. Ons aanbod bestaat uit programma’s vanaf de basisschool tot aan het hbo en het wo: zo kan iedere leerling kennis maken met het échte werk!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Verantwoordelijkheid nemen en zelfregulering

Een belangrijk onderdeel waar jongeren bewust én onbewust mee in aanraking komen tijdens al onze programma’s is zelfregulering en het ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel. Ze gaan zelfstandig aan de slag met hun onderneming en ze leren tijdens het traject om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun handelen. Buiten zelfregulering gaan we onder andere in op de volgende 21st century skills:

  • Creativiteit
  • Samenwerken
  • Zelfvertrouwen
  • Keuzes maken
  • Initiatief nemen
  • Doorzettingsvermogen

De programma’s van Jong Ondernemen

Onze programma’s zijn beschikbaar voor kinderen op de basisschool, leerlingen op de middelbare school en jongeren op het mbo, hbo en wo. De programma’s vormen een doorlopende leerlijn en vullen elkaar daardoor goed aan. 

Jongeren de 21st century skills bijbrengen tijdens jouw lessen

Ben je enthousiast geworden over onze programma’s en vraag je je af hoe je ze kunt inpassen in jouw lesprogramma? Alle programma’s zijn ingericht om gemakkelijk inpasbaar te zijn in het bestaande curriculum. Zo sluit het programma Zeker van je Zaak goed aan bij verschillende ondernemende keuzedelen en kan Junior Company ingezet worden voor het profielwerkstuk of voor het vak (bedrijfs)economie of het keuzevak Ondernemen.

Meer informatie over 21st century skills en Jong Ondernemen

Met onze programma’s gaan jongeren zelfstandig aan de slag en leren ze hele praktische skills, die ze direct in kunnen zetten! Door te focussen op 21st century skills zoals zelfregulering, verantwoordelijkheid nemen, kritisch denken en de andere vaardigheden, gaan ze succesvol de toekomst tegemoet. 

Wil je meer informatie over de programma’s en over hoe ze in te passen zijn in je huidige lesprogramma? Bekijk onze programma’s of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Informatie

Categorie: Blog
Datum: 26 oktober 2022

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!