Jong Ondernemen 2000-2005

2000-2001 Tineke Hessels

Het verhaal van alumnus Tineke Hessels is er een die je niet snel vergeet. In het schooljaar 2000-2001 deed ze met zeven andere studenten mee aan het programma Mini-onderneming (Student Company, red). Ze volgden allemaal de opleiding tot goudsmid. Het team bedacht dan ook een sieraad: een geurhanger. Op een gegeven moment konden de jonge ondernemers de productie haast niet meer aan, want ze kregen maar liefst 800 bestellingen! En als klap op de vuurpijl mochten ze hun product ook nog overhandigen aan koningin Máxima, toen nog prinses.

2001-2002 Arjan en Marinus

Zo'n 20 jaar geleden deden Arjan Roosenburg en Marinus Vlot mee aan het Student Company programma van stichting Jong Ondernemen. Ze richtten met 10 andere studenten GlassArt Company op waarmee ze bedrukt glaswerk en keramiek verkochten. Arjan en Marinus hadden het ondernemen helemaal te pakken en maakten een doorstart!

GlassArt Company Hoornbeeck College

2002-2003 Bart Zegers

In het schooljaar 2001-2002 deed Bart Zegers mee aan Student Company van stichting Jong Ondernemen (destijds stichting Mini-Ondernemingen Nederland). Eén ding is Bart bijgebleven en daar maakt hij nu als directeur van Wiltec BV ook nog steeds gebruik van: de reality check. “Wat is je bestaansrecht? Waar gaat het nou écht om? Dat is heel belangrijk bij het runnen van een bedrijf.”

Bart Zegers deed mee aan Student Company van Jong Ondernemen

2003-2004 Wyona Antonisen-Praet

Met twaalf andere studenten zat Wyona Antonisen-Praet in het schooljaar 2003-2004 in een Mini-onderneming (nu bekend als Student Company). Met zo’n grote groep een eigen bedrijf opzetten is pittig. Dat beaamt Wyona. Vooral communicatie was een uitdaging. “Dat was toen lastig en eigenlijk nog steeds. Communicatie is zó belangrijk, maar voor veel mensen is dat ook moeilijk.”

Wyona Antonisen-Praet deed mee aan Student Company van Jong Ondernemen.

2004-2005 Iris van Heesch

Met een zelfontworpen oprolbare toilettas beleefde Iris van Heesch in het schooljaar 2004-2005 samen met acht andere studentondernemers een groot ondernemersavontuur. Via het SintLucas in Boxtel deed ze mee aan het programma Student Company van stichting Jong Ondernemen. Een van de mooiste ervaringen van haar schooltijd, aldus Iris.