Home » Nieuws » Alumni Jong Ondernemen succesvol op internationale ondernemerswedstrijd

Alumni Jong Ondernemen succesvol op internationale ondernemerswedstrijd

14 juni 2019
Categorie: Nieuws
Datum: 14 juni 2019

Wat een leuk nieuws! Twee oud-deelnemers aan ons Junior en Student Company programma behoren met hun start-up tot de beste vijf ondernemersinitiatieven van Europa. Het gaat om alumni Fabiënne Overbeek (Grow a Wish) en Jordi van der Meijden (KlusmetPlus). Elk jaar roept Transferwise met hun initiatief ’20 under 20′ jonge Europese ondernemers op om hun business-pitch in te sturen om onder meer kans te maken op 10.000 pond. Een jury selecteert de beste twintig ondernemers die naar Londen mogen komen voor de finale. Fabiënne en Jordi waren hierbij aanwezig en zijn in de top 5 gekomen. Lees hieronder het verslag van de finale geschreven door Fabiënne!

Alweer een maand geleden werd ik geselecteerd om deel te nemen aan TransferWise 20 under 20. Dit is een internationale wedstrijd voor ondernemers onder de 20 jaar georganiseerd door het bedrijf TransferWise. Naast het wedstrijdelement krijgen alle finalisten de mogelijkheid om te netwerken met Europese top ondernemers, zoals de CEO van Skype, Innocent en TransferWise en mede-ondernemers uit heel Europa.

Top 5

TransferWise was voor mij een hele toffe ervaring. Ik was super blij toen ik na mijn eerste examens de mail las met de uitnodiging en erachter kwam dat ik ook nog eens bij de top 5 zat. De finale duurde twee dagen. Helaas heb ik van de twee dagen maar één dag mee mogen maken vanwege mijn laatste examen.

Op de tweede dag mocht ik pitchen voor de jury. Nog een beetje zenuwachtig kwam ik het gave kantoor van TransferWise binnen, dat een oud industrieel theehuis is geweest. Ik werd warm verwelkomt, iets wat deze ervaring gevormd heeft. Positiviteit is de sleutel tot succes. Dit merkte ik ook tijdens de voorbereidingssessies voor de pitch. De jongeren in de top 5 kregen de tijd om de pitch te doorlopen voor de laatste tips met een medewerker van TransferWise en de oud-winnares Rose Dyson.

Wenskaarten met zaden

In mijn pitch vertelde ik mijn toekomstplannen voor Grow a Wish. Op dit moment is Grow a Wish een bedrijf dat wensen letterlijk uit laat groeien en zo geluksmomentjes wilt verspreiden en creëren over de wereld door middel van groeikaarten. Dit zijn wenskaarten gemaakt van speciaal duurzaam gerecycled papier uit Afrika waar kleine zaden in zitten verwerkt. Zo hoef je wenskaarten niet weg te gooien, maar kan de wens op de kaart uitgroeien tot een herinnering in de vorm van een bloem. In de toekomst wil ik mijn bedrijf uitbreiden met een stichting. Aan elke verkochte kaart wordt een percentage gekoppeld voor deze stichting die geluksmomentjes creëert voor mensen die het moeilijk hebben. Momenteel ben ik druk bezig met het zoeken van enthousiaste verkooppunten die met mij geluksmomentjes willen verspreiden.

Mentorsessie met CEO

TransferWise gaf mij de kans om samen met vier anderen te pitchen voor een investering van 10.000 pond. Ik heb helaas niet gewonnen, want Aimee Clint uit Ierland ging met haar start-up ‘Stellas’ met de winst naar huis. Zij maakt boekjes voor kinderen met autisme. Maar ik krijg wel een mentorsessie via Skype met één van de top CEO’s van Innocent, Skype of TransferWise. Ook mag ik een miljoen fee free internationale transacties doen bij TransferWise. Wow!

Nu ik weer thuis ben realiseer ik mij pas wat voor waardevolle ervaring dit is geweest. Ik ga contact houden met alle andere finalisten. Deze ervaring geeft mij onwijs veel energie om door te gaan en anderen te motiveren om ook hun dromen te volgen.

20 under 20

De wedstrijd ’20 under 20′ is een initiatief van de Estlandse multimiljonair Taavet Hinrikus. Hij was ooit de eerste medewerker van Skype en nu is hij de CEO (en co-founder) van Transferwise. Dit bedrijf is één van de grootste op het gebied van internationale transacties. Met deze wedstrijd wil Taavet jonge Europese ondernemers inspireren en helpen hun business verder te brengen.

Geschreven door Fabiënne Overbeek

Informatie

Categorie: Nieuws
Datum: 14 juni 2019

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!