Home » Nieuws » De beste Junior Companies van 2021? Die vind je natuurlijk hier!

De beste Junior Companies van 2021? Die vind je natuurlijk hier!

16 april 2021
Categorie: Nieuws
Datum: 16 april 2021

Ook dit jaar zijn we op zoek gegaan naar de beste Junior Companies van middelbare scholieren. Tijdens de online finale op vrijdag 16 april streden 12 teams van vmbo- en havo/vwo-leerlingen tegen elkaar. Wie mag zich een heel jaar de beste Junior Company van Nederland noemen? In de categorie vmbo won Kiko Jewellery van 2College Durendael uit Oisterwijk de titel. En Get2KnowMe van Onze Lieve Vrouwelyceum uit Breda won in de categorie havo/vwo. Gefeliciteerd!!

Het afgelopen schooljaar deden ruim 2500 jonge ondernemers van het vmbo, havo en vwo mee aan het ondernemerschaps-programma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten leerlingen in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal en ze gaan ook écht verkopen. Een onderdeel van het programma is de competitie Junior Company van het Jaar, hét hoogtepunt van ondernemen op school.

Na een online voorronde waarin de jonge ondernemers een pitchvideo en pitch deck inleverden, werden twaalf companies (6 in de categorie vmbo en 6 in de categorie havo/vwo) geselecteerd die mee mochten doen aan de finale die vanwege het coronavirus online plaatsvond. Tijdens de finale presenteerden de jonge ondernemers zich aan een deskundige jury, die vanuit een studio van B. Amsterdam de pitches live volgde. De opdracht had als titel ‘3 minutes to shine’, dus de teams kregen drie minuten om hun bedrijf en product of dienst zo creatief mogelijk te pitchen aan de jury. Alle deelnemers, docenten, begeleiders, familie & vrienden konden via een livestream de finale volgen die werd gepresenteerd door Ingrid Jansen.

En de winnaars zijn…

In de categorie vmbo ging Kiko Jewellery van 2College Durendael uit Oisterwijk er met de winst vandoor. De company, die wordt gerund door 14- en 15-jarige ondernemers, verkoopt zelfgemaakte armbandjes met een stenen klavertje en hartje in het midden. “Mensen willen dit product hebben, heel goed bedacht! Jullie hebben ook een doelgroeponderzoek gedaan, daar waren we erg van onder de indruk. Een leuk team met een tof product”, aldus jurylid Gemma Broekhuis. Light4Bottle van 2College Durendael werd tweede en Green4All van Calvijn College Krabbendijke derde. Junior Company Multiblik won de creativiteitsaward van MOYU.

De vmbo-jury bestond uit Gemma Broekhuis (Milestone Cards), Roel Schatorjé (MOYU) en Tijn Damen (alumnus Jong Ondernemen en medeoprichter Vitas).

Fotobijschrift: Kiko Jewellery is Junior Company van het Jaar 2021 (vmbo). Op het beeld zie je de jonge ondernemers juichen. Op de voorgrond staan v.l.n.r. dagvoorzitter Ingrid Jansen en de juryleden Roel Schatorjé, Gemma Broekhuis en Tijn Damen. Foto: Eva Leget

In de categorie havo/vwo won Get2KnowMe van het Onze Lieve Vrouwelyceum uit Breda. De company wordt gerund door 15- en 16-jarige ondernemers. Het team heeft een bordspel bedacht én gemaakt waarmee je elkaar beter leert kennen en je op een leuke manier je herinneringen op kunt halen. Zo willen ze sociaal contact tussen jongeren stimuleren en smartphonegebruik verminderen. “De presentatie was heel professioneel en het product past echt in deze tijd. Het is voor de jeugd, maar zeker ook voor ouderen leuk om te spelen. We zijn erg onder de indruk van jullie buitenlandambities, want dit is ook interessant voor de internationale markt”, aldus jurylid Margriet Timmerman. Scentivate van Cals College Nieuwegein won de tweede prijs en De Telefoonmentor van Onze Lieve Vrouwelyceum de derde. Junior Company SÖZ van Wolfert Dalton won de FedEx Acces Award voor beste innovatie en duurzame company.

De havo/vwo jury bestond uit Erik Uljee (FedEx), Margriet Timmerman (New Edition Stationery) en Daan van der Lecq (Bucqle).

Fotobijschrift: Get2KnowMe is Junior Company van het Jaar 2021 (havo/vwo) en viert dit met confetti. Op het podium staan v.l.n.r. dagvoorzitter Ingrid Jansen en juryleden Erik Uljee, Margriet Timmerman en Daan van der Lecq. Foto: Eva Leget

Benieuwd naar alle finalisten van Junior Company van het Jaar? Je vindt ze in de video hieronder!

 

 

Informatie

Categorie: Nieuws
Datum: 16 april 2021

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!