Home » Inspiratie » Student Company » MBO-Student Cesar (16) bedenkt YumME: de app voor gepersonaliseerd dineren.

MBO-Student Cesar (16) bedenkt YumME: de app voor gepersonaliseerd dineren.

Hanzehogeschool

Eet je halal, vegan of heb je andere (di)eetwensen? Dan kan het lastig zijn om het juiste restaurant te vinden. Dit ondervond ook Cesar samen met een team van enthousiaste studenten van Zadkine Rotterdam bedachten ze YumMe: de app voor gepersonaliseerd dineren.

YumME: Jouw persoonlijke eetgids
Het begon allemaal met een eigen frustratie: waarom is het zo’n uitdaging om snel en precies restaurants te vinden die voldoen aan specifieke eetwensen? Je googeld je suf maar door websites die niet up to date waren kwam je soms menukaarten tegen die helemaal niet meer accuraat waren.

Zo ontstond het concept voor YumMe, een app die de focus legt op dieetwensen en actuele informatie biedt. Hun belofte was glashelder: met slechts enkele clicks weet je waar je kunt genieten van een maaltijd die aan je eetwensen voldoet. Op papier een geweldig idee, toch bleek de weg ernaar toe uitdagend te zijn. Cesar en zijn team testten hun idee YumME in de klas en presenteerden het tijdens open dagen. Naarmate ze vorderden, beseften ze hoeveel mensen vergelijkbare uitdagingen ondervonden.

En dus begonnen ze aan de prototype fase: van een idee naar een daadwerkelijke dienst. Het ontwikkelen van een app en het bouwen van een prototype was uitdagend, Cesar speelde een cruciale rol bij het vormgeven van de huisstijl en de creatieve uitstraling van de app.

Ondernemerschap als Kans
Gedurende het schooljaar merkte Cesar en zijn team op dat ondernemen niet altijd even makkelijk is, en vooral wanneer je het moet combineren met je schoolverplichtingen. Maar ze gingen hard aan de slag om hun app te realiseren en lieten zich niet uit het veld slaan. Dankzij hun vastberadenheid en de begeleiding van betrokken docenten en medestudenten die het programma eerder hadden doorlopen, maakten ze hun droom waar. 

Cesar benadrukt dat ondernemen stressvol kan zijn en gepaard gaat met onzekerheden, maar als je succes wilt boeken in het ondernemerschap, moet je bereid zijn risico’s te nemen. Het proces bracht niet alleen zakelijke inzichten met zich mee, maar ook waardevolle levenslessen. “Het is prachtig om te zien hoe je van een idee werkelijkheid kunt maken en hoe jouw onderneming uiteindelijk kan bijdragen aan werkgelegenheid.”

Het programma van Jong Ondernemen een mooie kans was om zichzelf te ontwikkelen. En hoewel hij nog niet zeker weet of hij in de toekomst verder gaat met ondernemen, zal hij de obstakels, lessen en vooral de herinneringen koesteren. Voor hem waren deze ervaringen ongetwijfeld kansen die zijn toekomst kunnen vormgeven. 

Het verhaal van Cesar en YumMe is een bron van inspiratie voor jonge ondernemers die hun dromen najagen en obstakels overwinnen. Het laat zien dat met vastberadenheid, samenwerking en een passie voor innovatie, de toekomst rijk is aan kansrijke mogelijkheden.

Week van de Gelijke Kansen
Dit interview kwam tot stand door de week van de gelijke kansen die dit jaar plaatsvindt van 6 t/m 12 november. De Week van Gelijke Kansen, die sinds 2021 jaarlijks plaatsvindt in november, is door JINC in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het grote probleem van kansenongelijkheid onder jongeren. Samen met gelijkgestemde organisaties Petje af, Stichting MOVE, Jong Ondernemen en Stichting Nederlands Debat Instituut willen we politici, beleidsmakers én het brede publiek doordringen van de noodzaak van ons werk. Want elk talent dat verloren gaat, is er één te veel.

Speciale dank aan Cesar (Creatief Directeur en zijn teamgenoten: Safaa (CEO), Melisa (HR-manager), Nova (Financieel Directeur), Lara, (Sales Manager) en Mourena (Klantcontact). 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Student Company

Student

Inschrijven bij de KVK: zo doe je dat!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!