Jong Ondernemen 1990-1995

1990-1991 Hajo de Bakker

In 1990, het jaar waarin stichting Jong Ondernemen is gestart, deed Hajo de Bakker mee aan het programma Student Company (destijds Mini-onderneming). Met vijftien andere studenten van de Rijks Middelbare Agrarische school in Goes richtte hij het bedrijf Fruta-Mini-Pak. We zochten Hajo thuis op! Bekijk snel de video.

Hajo de Bakker deed mee aan Student Company van Jong Ondernemen

1991-1992 Jan Jaap van der Wekken

Ondernemen is vallen en opstaan. Dat herinnert Jan Jaap van der Wekken zich nog goed. Hij begon op 18-jarige leeftijd in 1991 tijdens een programma Student Company van Jong Ondernemen (destijds stichting Mini-ondernemingen Nederland) samen met 7 klasgenoten de company Colorblock op de Rijks Middelbare Agrarische School in Goes. Al snel bleek dat het oorspronkelijke bedrijfsidee niet werkte, dus moesten ze bijsturen. Uiteindelijk sloten ze het bedrijf met winst af. “De markt bleek veel te klein, we konden aan ons eerste idee geen geld verdienen.”

1992-1993 Michel Rietman

Ondernemen, dat is het woord dat Michel Rietman het beste omschrijft. In het schooljaar 1992-1993 deed hij mee aan het Student Company programma van Jong Ondernemen. Hij maakte toen voor de eerste keer kennis met ondernemerschap. Hoe gaaf is het dat hij nu zijn kennis en ervaring met ondernemen kan delen met de jonge ondernemers vanuit zijn functie als Regio-aanvoerder Noord-Nederland bij Jong Ondernemen.

Alumnus Michel Rietman

1993-1994 Arno Doornekamp

Met Shirts Unlimited deed Arno Doornekamp in het schooljaar 1993-1994 mee aan een programma van Jong Ondernemen, destijds stichting Mini-ondernemingen Nederland. Aan het einde van het project wist hij het zeker: ik wil nooit meer ondernemen. Toch begon het een aantal jaren geleden te kriebelen en waagde hij de sprong in het diepe. Hij begon voor zichzelf als consultant en trainer. En hij heeft zelfs ideeën om zijn oude company nieuw leven in te blazen samen met zijn dochters.

Arno Doornekamp deed mee aan Student Company van Jong Ondernemen

1994-1995 Eveline de Jongh

Jong Ondernemen heeft een bijzondere plek in het leven van Eveline de Jongh. Ze deed in het schooljaar 1994-1995 mee aan het programma Student Company (destijds Mini-onderneming, red.) en richtte met zo’n vijftien andere studenten een bedrijf op. Maar na dat jaar ondernemen op school stopte de betrokkenheid voor Eveline niet. Ze was jurylid op marktdagen, startte met twee anderen de alumnivereniging Young Business Talents, was een tijdje begeleider én ze enthousiasmeerde haar moeder, die teamleider was, om op haar school ook met Jong Ondernemen aan de slag te gaan.

Eveline de Jongh deed mee aan Student Company