Jong Ondernemen 2015-2020

2015-2016 Tom van Dieren

Tom van Dieren is een echte ondernemer. Op jonge leeftijd begon hij al een eigen handeltje. Hij kocht tweedehands scooters, knapte die op en verkocht ze weer. Leuk, dacht hij, maar ik wil écht ondernemen. Daarom deed hij in het schooljaar 2015-2016 via zijn school De Heemgaard in Apeldoorn mee aan het programma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Daarna ging het snel. De jonge ondernemer heeft inmiddels twee bedrijven en zo'n tien man in dienst!

2016-2017 Anthony de Groot

Het Student Company traject verliep voor Anthony de Groot anders dan gepland. Hij deed in 2016-2017 mee en wilde samen met zijn groepje producten inkopen en verkopen. Maar ineens kreeg de docent een mail van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Het ziekenhuis vroeg of een groepje studenten met een zelfbedacht product aan de slag wilde gaan. En dat wilde Anthony en zijn team wel. Het bedrijf Frodio was geboren. Inmiddels is het een B.V., het bestaat dus nog steeds!

Anthony de Groot deed mee aan Student Company

2017-2018 Lysen Hartgers

Een paar jaar geleden deed Lysen Hartgers mee aan het project Vakantie-eiland van stichting Jong Ondernemen. Dit vond ze een heel leuk project, maar de echte passie voor ondernemen kreeg ze toen ze haar bedrijfje Kleertjes Keuken startte samen met vriendin Eva Meijer. “Ik wil mensen inspireren en wil later ook ondernemer worden.”

Lysen Hartgers deed in 2017-2018 mee aan Vakantie-eiland.

2018-2019 Lisa Verberne

Al haar hele leven droomt Lisa Verberne van een eigen onderneming. Hoe ze dat precies aan ging pakken, wist ze nog niet. Totdat ze na een beroepenavond op school ontdekte waar haar passie ligt: honden trimmen. Ze begon hobbymatig haar eigen trimsalon, maar na het programma Zeker van je Zaak schreef ze zich in bij de Kamer van Koophandel. Nu is ze de trotse eigenaar van Trimsalon Knoest.

Lisa Verberne deed mee aan Zeker van je Zaak van Jong Ondernemen.

2019-2020 PortoMini

Vind je jouw portemonnee ook altijd te groot om mee te nemen tijdens het stappen? Dat vonden Judith de Bruijn, Chelsey Fama, Merit Vis en Sophie Wolf van Junior Company PortoMini nou ook. Daarom bedachten de scholieren van het Cals College Nieuwegein de PortoMini, een kleine portemonnee waar een paar pasjes en wat geld in passen. Met dit idee wonnen de vier meiden de titel Junior Company van het Jaar 2020 (havo/vwo).