Geef leerlingen zelfvertrouwen en help ze om zichzelf te ontwikkelen

Neem contact op

Zelfvertrouwen is een belangrijke eigenschap. Zeker bij kinderen en jongeren is het van belang dat ze zich goed voelen en vertrouwen in zichzelf hebben. Wanneer kinderen zelfvertrouwen ontwikkelen, zullen ze ook hun talenten gemakkelijker ontdekken en ontplooien.

Jong Ondernemen zet zich in om kinderen en jongeren vanaf de basisschool tot aan het hbo en wo te helpen om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. We focussen ons hierbij op de zogenaamde 21st century skills: vaardigheden die ervoor zorgen dat leerlingen succesvol de snel veranderende arbeidsmarkt tegemoet gaan.

We hebben verschillende programma’s ontwikkeld, waarbij leerlingen aan de slag gaan met vaardigheden als creativiteit, samenwerken, initiatief en verantwoordelijkheid nemen en zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is hierbij een van de belangrijkste onderdelen. Het komt continu terug en heeft invloed op alle overige vaardigheden.

Meer weten over onze programma’s?

Hoe dragen de programma’s bij aan het creëren van zelfvertrouwen?

In onze programma’s richten we ons op de ‘21st century skills’: belangrijke vaardigheden die jongeren helpen om goed voorbereid te zijn in de toekomst.

Jongeren gaan op hun eigen niveau aan de slag met het opzetten van een eigen onderneming. Afhankelijk van het programma houden ze zich bezig met zaken als het opstellen van een bedrijfsplan, het bedenken van een naam en het product wat ze gaan verkopen, het maken van een marketingplan en het verwerken van allerlei gegevens in een jaarrekening.

Doordat de onderneming echt hun eigen project is, krijgen én voelen ze de verantwoordelijkheid om er een succes van te maken. Ze gaan aan de slag met iets waar ze enthousiast van worden; wanneer het project slaagt, geeft dat een enorme boost aan het zelfvertrouwen!

Naast het creëren van zelfvertrouwen, zijn jongeren op deze manier bewust en onbewust bezig met de belangrijkste 21st century skills, zoals:

  • ICT – basisvaardigheden
  • Mediawijsheid
  • Communiceren
  • Samenwerken

De programma’s van Jong Ondernemen

Tijdens het werken aan hun eigen onderneming, krijgen de jongeren veel vrijheid. Hier komt verantwoordelijkheid bij kijken, net als een goede samenwerking en creativiteit. Aan de slag gaan met hun eigen onderneming is voor jongeren een praktische manier om nieuwe uitdagingen tegen te komen en daar een passende oplossing voor te bedenken. Learning by doing zorgt ervoor dat ze goed nadenken over de keuzes die ze moeten maken. Dit doen ze natuurlijk aan de hand van onze goed doordachte programma’s.

Jong Ondernemen biedt een breed portfolio aan programma’s aan, voor kinderen in het primair onderwijs tot het hoger onderwijs:

Wil je meer weten over Jong Ondernemen en onze programma´s?

De programma’s kunnen gemakkelijk ingepast worden in het reguliere lesprogramma. Zo kan bijvoorbeeld het Junior Company programma voor het voortgezet onderwijs ingezet worden als profielwerkstuk en voor verschillende vakken zoals economie of het keuzevak Ondernemen.

Wil je meer weten over de programma’s van Jong Ondernemen, over hoe de programma’s bijdragen aan het creëren van zelfvertrouwen onder jongeren of heb je andere vragen? Bekijk onze programma’s of neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon iets doorgeven?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over onze programma’s voor het voortgezet onderwijs?

Vul onderstaand formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.